Isabelle Mans helpt mensen met succes op weg naar een gezond gewicht.
Isabelle Mans helpt mensen met succes op weg naar een gezond gewicht. (Foto: JPFiering Fotografie)

Met succes naar gezond gewicht

ZAANDAM – Wie kan je beter begeleiden bij het verantwoord afvallen dan iemand die de vereiste ervaring en kennis in huis heeft maar vooral zelf dertig kilo kwijt is geraakt? En die zich dankzij een nieuwe leefwijze energiek en fit voelt zonder opnieuw aan te komen? Zo denken de klanten van Isabelle Mans er vast en zeker over. Met haar bedrijf Voedsaem helpt ze mensen met succes op weg naar een gezond gewicht.

Een longarts die rookt als een schoorsteen, een yogadocente die nerveus aan haar nagels kluift en een kapster met een ongelijk geknipte pony. Zomaar wat voorbeelden van vakmensen die je niet helemaal serieus zult nemen. Hoe anders is dat met Isabelle Mans.

De 47-jarige voedingsconsulente uit Oostzaan oogt zelf fit, gezond en energiek. Maar dat is niet altijd zo geweest. Lang heeft ze het jojoën met haar gewicht tot kunst verheven. Totdat in 2011 de knop omging en ze aan een verantwoord dieet begon. Dertig kilo’s verdwenen als een laagje water in een snelkookpan. Daarna is ze nooit meer aangekomen. Isabelle weet wat er bij komt kijken en kent alle valkuilen.

Passend plan

“Ik wilde mensen helpen met afvallen en ben met Voedsaem begonnen”, vertelt ze. “De naam is een verwijzing naar wat ik doe en naar de straat waar mijn bedrijf is gevestigd, de Nicolaes Maesstraat in Zaandam. Mijn begeleiding begint met een kennismaking. Aan de hand daarvan maak ik een passend plan. Dat bestaat uit gezonde voeding, voedingsadviezen en maaltijdvervangers als aanvullende producten. Klanten kunnen meteen beginnen en vallen meteen af. Wekelijks komen ze hier en dan zet ik ze op de weegschaal. Daarmee hebben ze een stok achter de deur. De kennis die ik in de cursus Orthomoleculaire Voedingsadviseur heb opgedaan pas ik ook toe. Hierin heb ik onder andere geleerd wat voeding met ons lichaam en brein doet, welke signalen je lichaam geeft wanneer er iets mist aan vitamines en mineralen, hoe je spijsvertering werkt.”

Veel mensen kampen met overgewicht. Dat heeft volgens Isabelle alles te maken met de huidige ‘gemaksmaatschappij'. "We eten te veel en te vaak en alles ligt in de supermarkt voor het grijpen. Het probleem zit hem in bewerkte voeding. Door de coronacrisis zitten we nu bovendien meer thuis. We snoepen meer en sporten minder.” Contact opnemen kan via http://the1to1dietmetisabellemans.nl/ of 06-44037063.

Isabelle biedt ook maaltijdvervangers.