Wanneer kunnen we de ijzers weer onderbinden?
Wanneer kunnen we de ijzers weer onderbinden? (Foto: aangeleverd)

Seizoen kan bij Nova Zembla beginnen

WORMER - Voor komende dagen wordt in de nacht een paar graden vorst verwacht. Maar als we kijken naar de voorspelling twee weken vooruit, laat de echt lekkere vrieskoude nog op zich wachten. Misschien wel goed ook. Want ook de ijsbanen mogen nog niet open in de lockdown. Maar als het weer mag, is schaatsclub Nova Zembla uit Wormer in ieder geval klaar voor de start.

"We bestaan al 110 jaar maar onze ijsbaan ligt erbij alsof hij voor het eerst opengaat"

De schaatsclub heeft de baan, te vinden aan de Dorpsstraat 214, (achter Café Groos) al gereed mocht Koning Winter binnenvallen.

"We bestaan inmiddels al 110 jaar maar onze ijsbaan ligt erbij alsof hij voor het eerst opengaat", laat voorzitter Nico Reus weten. "Alles heeft weer proefgedraaid van de baanverlichting tot de warme chocolademelk en we kunnen u verzekeren: alles is helemaal top!"

Schaatsen slijpen

Mocht de baan openen, dan zijn goed geslepen schaatsen natuurlijk een must. "Ook dan zit u bij Nova Zembla helemaal goed. Vele jaren hebben wij handmatig alle soorten schaatsen onder handen genomen. Maar de techniek staat niet stil dus hebben wij een complete professionele schaatsenslijpmachine aangeschaft. Daardoor kunnen wij nu hoge en lage noren, ijshockey- en kunstschaatsen perfect slijpen. Natuurlijk hebben onze Meesterschaatsenslijpers een complete training gevolgd om de diverse technieken honderd procent te beheersen."

Nu laten slijpen

De schaatsenslijpers zijn vanaf nu iedere woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur klaar om de schaatsen in ontvangst te nemen en ze prima te verzorgen. Leden van Nova Zembla krijgen extra korting. "Wij kunnen u dan direct opnemen in de Nova Zembla familie en zo geniet u van korting op de prijs van het slijpen", stelt de voorzitter wervend.

Met messcherp geslepen schaatsen kan het 'grote genieten' op de 400 meter baan van Nova Zembla beginnen zodra het ijs sterk genoeg is. Ook als fors gaat sneeuwen zorgt het bestuur voor een strakke baan. Zo is er een motorsneeuwschuiver aangeschaft waardoor overlast van sneeuw op de baan tot het verleden behoort.

Blijf op de hoogte

"Natuurlijk hebben we met z'n allen te maken met Corona. Wij hebben ons daar volledig op voorbereid. Via onze website, Facebook en twitter zorgen wij ervoor dat alle actuele informatie, zowel enkele dagen voor de opening als tijdens de opening van de baan, actueel wordt doorgegeven. Wij hopen de schaatsfans van harte op korte termijn welkom te kunnen heten."

Zie ook https://novazemblawormer.nl

Alle begin is moeilijk...
Rondjes maken op de 400 meter baan van Nova Zembla, wie wil dat nou niet?
Van dat loeistrakke, zwarte ijs, geweldig om op te schaatsen!