Voorrang op woning voor zorgpersoneel en leraren in Zaanstad

ZAANSTAD - De gemeente Zaanstad start in samenwerking met het ZMC, onderwijsinstellingen ZaanPrimair en Agora en de Zaanse woningcorporaties een pilot met als doel door middel van huisvesting een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het personeelstekort.

In een eerste pilot stelt woningcorporatie Parteon de komende twee jaar hiervoor 30 woningen ter beschikking. Wethouder Songül Mutluer: “In Zaanstad is er een tekort aan professionals in de zorg en in het onderwijs. Zeker tijdens de coronacrisis werd des te duidelijker dat deze beroepsgroepen onmisbaar zijn. Huisvesting is een belangrijke factor in het kiezen van een baan en met directe bemiddeling willen we een bijdrage leveren in het aantrekken van nieuw talent. We starten met een pilot, met uitzicht op uitbreiding waar nodig.”

Met de nieuwe samenwerking willen de partijen mensen van binnen en buiten Zaanstad te enthousiasmeren voor een baan in het onderwijs of de zorg in Zaanstad. De pilot richt zich in eerste instantie op leerkrachten in het basisonderwijs (ZaanPrimair en Agora) en (specialistische) verpleegkundigen voor het ZMC.