De Zaanstreek is van oudsher een 'rode gemeente'. Maar hoe rood zijn we nu nog?
De Zaanstreek is van oudsher een 'rode gemeente'. Maar hoe rood zijn we nu nog? (Foto: aangeleverd)

Webinars over de Zaanse Politiek

ZAANSTREEK - Onder de noemer Roodspraak organiseert PvdA Zaanstreek en een serie webinars over de politiek in de Zaanstreek. Tijdens iedere sessie wordt een ander aspect belicht. Gespreksleider Gerbrand de Lange ontvangt iedere Webinar prominente politici.

Centraal staat de relatie tussen de Zaanse politiek en zijn omgeving. Zo is er aandacht voor De Zaanse rode geschiedenis - donderdag 28 januari. Gast; Hans Luiten (oud PvdA wethouder in Zaanstad en leraar geschiedenis) en Ruud Vreeman (oud-burgemeester in Zaanstad). PvdA en de regio - dinsdag 9 februari. Gast; Kees van Waaijen (wethouder Wormerland) en Eelco Taams (fractievoorzitter Oostzaan). PvdA en de provincie - dinsdag 23 februari. Gast; Jeroen Olthof (gedeputeerde Provincie NH) en Lars Voskuil (fractievoorzitter PvdA gedeputeerde staten). Lokale invloed in de Tweede Kamer - dinsdag 9 maart. Gast is onder meer Songül Mutluer (wethouder van Zaanstad en kandidaat Tweede Kamerlid).

De Webinars Roodspraak zijn digitaal (via Zoom), beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. Je hoeft geen lid te zijn van de PvdA om de webinars te volgen. Aanmelden kan op www.pvdazaanstreek.nl/webinars