Lekker studderen op de zorgboerderij.
Lekker studderen op de zorgboerderij. (Foto: aangeleverd)

‘Wij kijken naar wat mensen wel kunnen’

ASSENDELFT - Zorgboerderij Vredesbest, gevestigd aan de Vaartdijk in Assendelft, mocht onlangs een bedrag van 430 euro ontvangen dankzij de online Zin In Pop-muziekdienst. De muziekdienst werd vanuit De Ontmoeting in Zaandijk gestreamd waarbij kijkers de gelegenheid kregen een donatie voor het goede doel te doen. Naast dit artikel is er in deze uitgave van het Zaans Stadsblad extra aandacht voor de zorg op speciale themapagina's.

Aanschaf defibrillator stuk dichterbij voor Zorgboerderij Vredesbest in Assendelft

“Met dit mooie bedrag waren we al heel blij. Tot onze verrassing kregen we ook nog eens 400 extra euro van de overkoepelende kerken. Zo komt de aanschaf van een defibrillator (AED) een stuk dichterbij”, vertelt Ellen Boekel. Ze zegt: “We voelen ons door deze mooie giften bijzonder bevoorrecht. Waar hebben wij dit aan verdiend? Onze wens is een AED omdat we hier toch wel een beetje afgelegen zitten. Je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar is wel fijn als er eentje komt voor het geval dat er wel een situatie zich voor doet.”

Dagbesteding

Bram, Ellen en Saskia Boekel hebben bij hun melkveebedrijf een zorgboerderij waarbij voornamelijk mensen met dementie een fijne dagbesteding krijgen tussen de kalveren, schapen, paarden, kippen, katten en hond Spike.

Door corona moeten ze het aantal mensen beperken. “Gelukkig kunnen we nu nog wel drie keer per week maximaal vijf mensen ontvangen. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Want zonder hun hulp, kunnen we dit niet doen. Zo hebben we gelukkig de hulp van een vaste fietspartner. Die gaat met de mensen op stap op de duo-fiets.”

Lekker ‘studderen’

Haar man Bram en dochter Saskia zorgen vooral voor de boerderijdieren. Ellen zet zich in bij de dagopvang van dementerende senioren. “Het is prachtig om te zien hoe mensen hier lekker kunnen studderen. Hier kunnen ze zichzelf zijn. Wat je ook zegt wordt voor waar aangenomen. Ook al weet je de dingen niet zo goed meer. Belangrijk is dat we er altijd zijn in de ondersteuning zodat de mensen zich op hun gemak voelen. En dat de mantelzorger thuis even lucht krijgt omdat wij de taken overnemen.”

(LEES VERDER OP PAGINA 3)


Werken in de stal hoort erbij.