Sandra en Arjen Holterman in hun productiekeuken.
Sandra en Arjen Holterman in hun productiekeuken. (Foto: aangeleverd)

Als zelf koken een probleem is

ZAANSTREEK – Ze zorgen al zeventien jaar voor een lekkere, verantwoorde maaltijd aan huis: Sandra en Arjen Holterman. Elke dag een maaltijd, gratis bezorgd, ook in het weekend. Met hun bedrijf Cateringservice Holterman hoeft niemand met een lege maag naar bed.

Cateringservice Holterman: al 17 jaar een verantwoorde maaltijd aan huis

“Het mooiste blijft de dankbaarheid die je ervaart als mensen door jouw service weer een lekkere warme maaltijd kunnen eten”, zegt Sandra Holterman. Het duo levert kant- en klare maaltijden voor drie doelgroepen: mensen die vanwege werk niet aan zelf koken toekomen, mensen die geen zin hebben om te koken en senioren. “In feite kan iedereen bij ons bestellen. Ook als je bijvoorbeeld door een ongeval tijdelijk niet zelf kan koken.”

Dromen van eigen zaak

De (ver)zorgende factor hoort niet bij de dienstverlening, maar in deze tijd waarin sociale contacten aan banden zijn gelegd wordt het bezoek van de chauffeur die de maaltijd(en) brengt als zeer welkom ervaren.

“Ik kom zelf uit de gezondheidszorg. Toen we in augustus 2003 begonnen werkte ik zelf nog de halve week als apothekersassistente. Het was voor Arjen altijd al een droom een eigen zaak te beginnen. Toen dat mogelijk werd, waren we met 26 maaltijden per week zo druk als ‘een boer met één koe’…”, lacht Sandra.

Gelukkig wisten steeds meer mensen hun maaltijdservice te vinden en werd het werkgebied vergroot van de Zaanstreek naar Amstelveen, Amsterdam Oud-Zuid en Amsterdam-Noord.

Lekkere Hollandse pot

Sandra: “Onze kracht ligt in op maat koken met de mogelijkheid rekening te houden met speciale dieetwensen. Waarbij wel vegetarisch mogelijk is, maar niet veganistisch en glutenvrij. In een keuken waarin ook niet-glutenvrij wordt gekookt, kun je gluten namelijk niet voorkomen. Los van het gezegde ‘er is nog nooit een kok gevonden die kan koken naar alle monden’ doen we ons best echt gezonde, lekkere maaltijden te maken. We koken voornamelijk de Hollandse pot. Al maken we ook uitstapjes naar de Aziatische en Italiaanse keuken. We houden ons qua zout toevoegen aan de normen. Onze klanten kunnen daarbij beter zelf wat toevoegen, want eruit halen kan niet.”

Warm én gekoeld

Cateringservice Holterman levert door de week warme maaltijden. Er kan gekozen worden uit twee menu’s. Ook voor de weekenden zijn maaltijden mogelijk. Die worden gekoeld afgeleverd en hoeven alleen opgewarmd te worden. Voor 9,50 euro is er al een warme maaltijd leverbaar. Gekoeld al vanaf 7 euro (minimale afnamen drie stuks). Dit is inclusief bezorging.

Veel keuze

Sukadelapjes met hutspot, macaroni, zalm, een varkenshaasje met champignonroomsaus. De keuze is veelzijdig. “We leveren tussen 15.30 en 18.15 uur. Voor de grotere eter zijn ook grotere porties mogelijk. Goed om te weten: de gerechten worden in een co2 gecontroleerde, goed geventileerde omgeving gemaakt.

“Waarbij we ze coronaveilig aan huis afleveren”, licht Sandra toe. “Ook fijn voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn: we zijn gewoon telefonisch bereikbaar. Juist het persoonlijke contact vinden we belangrijk.”

Aanmelden

Aanmelden voor de maaltijdservice kan uitsluitend telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op 075 - 771 71 97. Zie ook www.maaltijdenthuis.nl