Julian Oosterloo.
Julian Oosterloo. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Coronaproof inkoop van oud goud door Sako: 'Taxeren kan thuis op afspraak'

REGIO – Sako Juwelier staat al jarenlang bekend om de inkoop van oud goud. Echter met de huidige lockdownmaatregelen heeft ook Sako Juwelier de deuren moeten sluiten. Dus biedt de inkoper van oud goud de mogelijkheid om je oude goud, volledig coronaproof, volgens de richtlijnen van het RIVM, in te wisselen.

Coronaproof goud inwisselen thuis op de bank

“Dit kan gewoon thuis. We komen taxeren op afspraak”, aldus Julian Oosterloo. Julian vindt het begrijpelijk dat zijn winkel, net als alle andere winkels dicht moet vanwege de lockdown.

Actuele goudprijs

“Echter de goud inkoop kantoren mogen wel open blijven omdat deze worden aangeduid als een financiële instelling. Terwijl ik als goudinkoper precies hetzelfde doe. En ik geef altijd de actuele, hoogste goudprijs. Dit zie je niet altijd bij de goud inkoop kantoren. Ik bied dus sinds kort een taxatie van oud goud op locatie aan. Volledig coronaproof en volgens de richtlijnen van het RIVM.”


Het is tevens mogelijk oud goud en zilver te laten ophalen door een taxateur die vervolgens de taxatie van het goud in de (gesloten) winkel doet.

Webshop

“Vervolgens wordt de klant gebeld door ons met de actuele goudprijs en de vraag of ze akkoord gaan met de verkoop, zo ja handelen wij het direct per bank af en anders komt het geheel kosteloos getaxeerd retour. Op deze manier kunnen wij toch oud goud inkopen. Dit is voor ons als onderneming prettig maar ook fijn voor de klanten die op het vertrouwde adres hun goud kunnen inwisselen. Momenteel hebben veel mensen het financieel wat lastiger. Soms kan het net even handig zijn om je goud in te wisselen zodat er weer een openstaande rekening snel betaald kan worden!” Ook is het mogelijk om producten uit de webshop www.vintagejewelley.nl of www.2ehandssieraden.nl thuis op zicht te krijgen.

Thuis passen

“We komen dan thuis met bijvoorbeeld drie ringen naar keuze om deze te laten passen en de klant te laten bepalen of een sieraad naar wens is. In dat geval kan de klant het sieraad aankopen. Uiteraard volledig coronaproof, op afstand en met mondkapje op", aldus Oosterloo.

Heeft u nog wat oud goud liggen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via www.oudgoud.nl