De voorstelling is een gefictionaliseerde reconstructie van deze roadtrip met onder meer de Zaanse actrice Meral Polat.
De voorstelling is een gefictionaliseerde reconstructie van deze roadtrip met onder meer de Zaanse actrice Meral Polat. (Foto: Nichon Glerum)

Spannende roadtrip door de Sahara

Uitgaan

ZAANDAM - In de voorstelling De Vreemdeling van Orkater, 4 november te zien in het Zaantheater, reconstrueert kunstenaar Michiel Voet zijn reis naar Algerije. Voet reisde met een oude Peugot 504 (staat op het podium) naar Algerije, op zoek naar zijn vriend Karim Ramtani. 

De voorstelling is een gefictionaliseerde reconstructie van deze roadtrip met onder meer de Zaanse actrice Meral Polat. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een Algerijn en een Nederlander. Maar ook over de koloniale geschiedenis van Europa en de verloren onschuld van het Europees migratiebeleid dat ver weg, in de Sahel, haar eigen grenzen overschrijdt.

In de voorstelling treedt Voet zelf op als verteller, naast de acteurs Meral Polat, Adam Kissequel en Ozan Aydogan. Voor actrice Meral Polat is het optreden in het Zaantheater een thuiswedstrijd. De actrice die het grote publiek vooral zal kennen door haar rol in De Luizenmoeder groeide op in Zaandam.

Kijk voor tickets en meer info op www.zaantheater.nl