Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

In Memorial-lichtjesavond op Algemene begraafplaats Westzaan

Algemeen

WESTZAAN - De Historische Vereniging Westzaan houdt voor de vierde keer een In Memorial-lichtjesavond op de Algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat. 29 oktober wordt een bijzondere avond waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken.

Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Door meerderen is de wens geuit hier ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijk. 

Gedichten

Lucinda van de Ven leest gedichten voor uit haar boek Parels van Verdriet. Dichter en hoofdredacteur van de Gaykrant Rick van der Made danst met woorden als hij gedichten van eigen hand voordraagt. Hij heeft voor iedere bezoeker een attentie.  Belangstellenden kunnen zich vanaf 18.45 uur verzamelen bij de Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats). Om 19.00 uur start de stille tocht. Er wordt, met fakkels, gewandeld langs het pad. Bij de begraafplaats kan er, aansluitend, geluisterd worden naar het Dameskoor Westzaan. Zij brengen meerdere liederen a capella ten gehore. De mogelijkheid bestaat op eigen gelegenheid naar de dichters te luisteren.

In de aula is alles te vinden over de geschiedenis van de begraafplaats. Rob de Witte, begraafplaats beheerder, kan er alles over vertellen. Er is dit jaar geen vast programma omdat er niet teveel mensen dicht op elkaar mogen staan. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur.

Er is voldoende gelegenheid onder het dak van de tenten om nog wat na te praten. Er is warme chocolademelk of glaasje Glühwein na afloop. Voor kinderen limonade. De Historische Vereniging Westzaan verzoekt iedereen rekening met elkaar te houden en elkaar te respecteren.