Wie helpt er mee en wil een bankje voor de Bullekerk sponsoren?
Wie helpt er mee en wil een bankje voor de Bullekerk sponsoren? (Foto: aangeleverd)

Sponsoractie: bankjes voor de Bullekerk

ZAANDAM – De Bullekerk is voornemens om van het voorplein van de Bullekerk, meer dan nu het geval is, een plein van samenkomst maken. Een fijne plek waar mensen kunnen vertoeven en elkaar kunnen ontmoeten. Om dit te realiseren heeft de organisatie het plan opgevat om tussen de bomen een tiental mooie stadsbanken te plaatsen. Zaankanters wordt gevraagd een bankje te sponsoren.

Elk weekend staat er een ToGo-stand op het voorplein van de Bullekerk waar wandelaars, fietsers en andere voorbijgangers even kunnen stoppen voor een hapje of een drankje. De organisatie van de Bullekerk constateert een behoefte om elkaar even te zien en te spreken. Dat bracht hen op het idee om hier concreet mee aan de slag te gaan. Om het plein nóg gezelliger te maken heeft de organisatie het plan opgevat om tussen de bomen van het plein een tiental mooie stadsbanken te plaatsen waarop die ontmoeting kan plaatsvinden. Zo gaat het plein leven en krijgt het een functie voor de buurt waarin de kerk staat.

Om dit te realiseren kunnen de bankjes gesponsord worden. De kosten daarvan bedragen 1.000 euro per bankje. Dat kunnen mensen alleen, met familie, met vrienden of als bedrijf doen. Op de bank komt een naamplaatje met de door hen gewenste naam of tekst erop. Vind men het bedrag te hoog, dan kan men ook een halve bank of een kwart bank sponsoren. In dat geval komen er meerdere namen op het naambordje te staan. Ook kan men ervoor kiezen om mee te betalen aan een bank van de Vrienden van de Bullekerk. Mensen bepalen dan zelf wat ze willen bijdragen. Op het naambordje komt dan alleen ‘Vrienden van de Bullekerk’ te staan. Liefhebbers die de Bullekerk willen helpen kunnen zich vóór 1 mei aanmelden door een mail te sturen naar info@bullekerk.nl