Patrick van Hees is host. "De meet-up mantelzorg is een goed en praktisch initiatief waar ik graag aan meewerk, als host maar ook uit eigen ervaring”
Patrick van Hees is host. "De meet-up mantelzorg is een goed en praktisch initiatief waar ik graag aan meewerk, als host maar ook uit eigen ervaring” (Foto: aangeleverd)

Meet-up werk en mantelzorg: hoe dan?

ZAANSTREEK - Samen met experts in mantelzorgondersteuning in de Zaanstreek houdt Eve van Dijk van Kappa Helpt! op 18 februari de eerste Zaanse online meet-up met het thema werk en mantelzorg. Patrick van Hees vervuld de rol van host.

Aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn worden ervaringen gedeeld.

"Het combineren van werk en mantelzorg is een actueel en complex onderwerp. Een op de vijf werknemers combineert betaald werk met mantelzorg. Dit is soms best een uitdaging omdat je op verschillende momenten van de dag bezig bent met zorg. Dit zijn niet altijd actieve zorgtaken, het denken aan de persoon die zorg nodig heeft, vraagt ook veel tijd. Je staat eigenlijk altijd ‘aan' en het combineren van je werk en gezin, het regelen, zorgen en denken aan, kan mantelzorg best ingewikkeld en intensief maken”, aldus Eve van Dijk.

Tijdens de meet-up vertelt Patrick van Hees zijn eigen mantelzorgverhaal en gaat hij in gesprek met iemand die werk en mantelzorg combineert. Deelnemers worden vervolgens verdeeld over kleine groepen waar verder gepraat wordt onder leiding van een gespreksleider.

De meet-up is speciaal voor mantelzorgers en wordt online gehouden van 19.30 uur tot 21.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via info@kappahelpt.nl