Sander van der Meer: “De gedwongen sluiting heeft als onverwacht voordeel dat we onze huidige keuken- en badkamercollectie kunnen vervangen door een nieuwe collectie zonder overlast voor bezoekers.”
Sander van der Meer: “De gedwongen sluiting heeft als onverwacht voordeel dat we onze huidige keuken- en badkamercollectie kunnen vervangen door een nieuwe collectie zonder overlast voor bezoekers.” (Foto: aangeleverd)

‘Door pandemie en lockdown moet je wendbaar en flexibel blijven’

ZAANDAM - Wat doe je wanneer je showroom dicht moet blijven vanwege de huidige harde lockdown? “Vooral kijken naar wat wel kan”, vertelt Sander van der Meer. De energieke bedrijfsleider van Grando Keukens & Bad, Pieter Ghijsenlaan 15, richtte zich direct op de mogelijkheden om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en de service te bieden die zij van Grando gewend zijn.

Sander van der Meer van Grando Keukens & Bad Zaandam

Grando Keukens & Bad onderscheidt zich op vele fronten. Zo is elke Grando-vestiging in handen van een zelfstandige ondernemer met hart voor de zaak en een luisterend oor voor de klant. Nog een pluspunt: de begeleiding van het hele traject wordt gedaan door dezelfde persoon. Van gastvrije ontvangst in de showroom tot realisatie van de droomkeuken of -badkamer.
Voor Grando Keukens & Bad was 2020 een bijzonder jaar. De eerste weken van de coronacrisis waren lastig. Maar al snel namen de verkopen een vlucht en werd het alsnog een prima jaar. De sluiting van de showrooms vanaf half december was dan ook een flinke domper.

Klantcontact

“Ondanks de huidige lockdown blijven consumenten interesse hebben in de aankoop van een keuken of badkamer. Dat zien we terug in het aantal leads en afspraakverzoeken dat wordt gegenereerd”, meldt Sander van der Meer.

“Cruciaal in deze periode is om in contact te blijven met je klant. Er liggen kansen. Die hebben we de afgelopen periode ook aangegrepen. Zo hebben we direct geschakeld naar de mogelijkheid van een telefonisch of online adviesgesprek. Vrij snel daarna startten we met een adviesgesprek aan huis. Inmiddels kiest een groot aantal klanten voor deze optie. Eigenlijk een nog persoonlijker aanpak”, glimlacht de Zaanse bedrijfsleider.

Zichtbaarheid

Hoe blijf je in deze tijd zichtbaar en kun je consumenten inspireren? “We moeten zichtbaar en vindbaar blijven. Dat betekent blijven investeren in online marketing. Het mooie is dat alles digitaal kan. Zo kunnen we tijdens een videogesprek beelden uit ons inspiratiemagazine of een 3D-tekening van de keuken of badkamer tonen. Bovendien attenderen we op het maken van een moodboard. Of onze keuzehulp op grando.nl. Met deze laatste tool krijgen klanten een impressie van de stijl en opstelling die het beste bij hun wensen past. Ideaal voor inspiratie. Als de consument dat met ons deelt, kunnen wij alvast voorbereidingen treffen voor het uiteindelijke ontwerp”, aldus Sander.

Toekomst

Sander van der Meer verwacht dat consumenten ook komende zomer nog weinig kunnen/ willen reizen. "Ik schat in dat mensen voorlopig hun huis onder handen blijven nemen. Verder denk ik dat er enorm veel nieuwbouw bijkomt. Huizen waar keukens en badkamers nodig zijn. Ten slotte kijk ik ernaar uit om onze klanten weer in onze showroom te mogen begroeten. En dat ze na hun aankoop zorgeloos kunnen genieten van hun Grando droomkeuken of -badkamer. En laat dat nou precies zijn waar wij voor staan en niet voor niets onderdeel is van onze pay-off.”

www.grando.nl/zaandam