(stuur)foutje, bedankt....
(stuur)foutje, bedankt.... (Foto: aangeleverd)

‘We zijn in de sloot gereden, kunt u een takelwagen sturen?’

ZAANDAM – Erik en Ada Timmerman zien er wel de humor van in, al zat de schrik bij degene die reed er flink in. Afgelopen zaterdag werd de eigenaar van Timmerman Autobedrijf, Sint Cathrijnestraat 6 in Zaandam, gebeld met de melding ‘we zijn in de sloot gereden, kunt u een takelbedrijf sturen?’. Geen alledaagse melding als je iemand een auto meegeeft voor een proefrit…

De proefrit die een vrouw maakte met de fraaie blauwe Hyundai Atos eindigde met een nat pak in de bocht bij de Zuiderweg in Wijdewormer. Gelukkig was er – behalve de schrik – geen persoonlijk letsel.

“De vrouw die reed had al een tijdje niet achter het stuur gezeten. Om weer vertrouwd de weg op te gaan had ze al wat rijlessen genomen. Samen met haar broer ging het duo op pad met de Atos. Het ging mis net op het moment waarop haar broer in het instructieboekje keek en een telefoon over het dashboard gleed in de bocht. Daar schrok de vrouw van. Tezamen met het andere stuurgedrag dat ze gewend was in de lesauto raakte ze spontaan van de weg af en dook de auto het water in”, vertelt Erik Timmerman.

De ondernemer kijkt met Zaanse nuchterheid naar het voorval en maakt geen probleem van de schade aan het voertuig. “We hopen dat de verzekering de schade dekt”, klinkt het laconiek. “We hebben dit nog nooit meegemaakt, maar zijn blij dat de dame in kwestie er goed vanaf is gekomen. Ze heeft zelfs droge kleding gekregen van bewoners die het zagen gebeuren. Al denk ik dat ze voorlopig niet zo snel meer in de auto stapt.”

Afbeelding
Afbeelding