Het concert is deel van een tournee waarin Joe afscheid moet nemen van zijn geliefde Gagliano viool.
Het concert is deel van een tournee waarin Joe afscheid moet nemen van zijn geliefde Gagliano viool. (Foto: aangeleverd)

Vaarwel Gagliano!: Joe Puglia neemt afscheid van geliefde viool

Uitgaan

ZAANDAM - Violist Joe Puglia en pianiste Ellen Corver geven op zaterdag 27 november een concert in de Vermaning van Zaandam, Westzijde 82.

Het concert is deel van een tournee waarin Joe afscheid moet nemen van zijn geliefde Gagliano viool. Die heeft hij negen jaar in bruikleen gehad. Een afscheid, en een nieuw begin, want Joe hoopt hiermee ook mensen en fondsen te vinden die hem kunnen helpen bij zijn zoektocht naar een goede vervanging voor dit Italiaanse topinstrument.

Vaarwel Gagliano heet de tournee waarin Joe een programma brengt met de nooit overtroffen Sonate van Debussy, de ‘afscheids’-Fantasie in C van Schubert en een bijzonder werk van Klaas de Vries. Dat maakt eigenlijk deel uit van een groot werk voor kamerorkest, getiteld Spiegelpaleis. De componist vraagt zich daarin af hoe het verder moet met de moderne muziek. Twee tegengestelde ontwikkelingen in één stuk samengebracht. De ene ontwikkeling gaat van de muziek af naar wat hij geluidskunst noemt, de andere gaat juist terug naar de tonale, aangename muziek die we allemaal kennen. Uiteindelijk kwam hij bij Schubert uit.

Aanvang 20.15 uur. Reserveren noodzakelijk via www.nieuwehuysconcerten.nl