Dennis de Borst foutloos sturend naar de overwinning.
Dennis de Borst foutloos sturend naar de overwinning. (Foto: Bert Westendorp)

Dennis de Borst wint zwaarbevochten race

Dennis de Borst wint zwaarbevochten race

ZAANSTREEK/ZANDVOORT - Voor Dennis de Borst kan het autosportjaar 2021 niet meer stuk. De Oostknollendammer won dit jaar de Supercarcompetitie met een Hyundai i30N TCR . Zaterdag ging De Borst op Circuit Zandvoort ook met de winst terug naar de Zaanstreek.

Een brede lach kon autosporter Dennis de Borst niet onderdrukken na de finish van de eerste ronde van de Winter Endurance Series (WES) zaterdag op de piste van Zandvoort. Samen met teamgenoot Lorenzo van Riet (Castricum) wist het duo met hun Hyundai i30N TCR de klasse overwinning te pakken na vier uur racegeweld. In de eindklassering was het duo terug te vinden op de vierde plek overall in een veld van 27 wagens, ook al een prestatie van formaat.

Zwaar bevochten zege

De klassewinst werd een zwaar bevochten zege. Opmerkelijk was dat een Mecedes AMG GT4, met ruim 800 pk in de categorie 2500 tot en met 3200 cc was ingedeeld samen met het team De Borst en Van Riet. Opmerkelijk omdat de Mercedes een pure GT racer is. Reglementair weliswaar in orde, maar kijkend naar het vermogen bijzonder… “Tja wij vonden dat ook eigenlijk wel een beetje vreemd”, verklaarde het duo die het moet doen met ‘slechts’ 350 paardenkrachten. Tijdens de race was het ondanks het vermogensverschil tijdens de wedstrijd stuivertje wisselen met de oranje gespoten Mercedes bemand door mede- circuiteigenaar Bernhard van Oranje en het zeventienjarige Friese racetalent Maxime Oosten.

De Borst had rondenlang de achterlichten van de Mercedes in beeld. In de slotfase nam Van Riet het stuur over en wist Bernhard van Oranje te passeren. Vervolgens maakte Van Oranje een stuurfoutje en was de zege voor De Borst en Van Riet een feit.

De volgende race in de serie van drie voor het WES is de Nieuwjaarsrace op zaterdag 8 januari op Circuit Zandvoort.

Pitstop halverwege de race: Dennis de Borst (zwart/gele helm) stapt uit om plaats te maken voor Lorenzo van Riet.