Het rijcomfort is flink verbeterd.
Het rijcomfort is flink verbeterd. (Foto: Mazda)

Vernieuwd én verfijnd: Mazda CX-5 

Vernieuwd én verfijnd: Mazda CX-5 

Mazda heeft de CX-5 in een nieuw jasje gestoken. Naast de bekende niveaus introduceert het merk drie nieuwe uitrustingsvarianten: Newground, Sportive en Signature. De SUV is verkrijgbaar vanaf 35.990 euro.

MEER LAADVOLUME EN VERBETERDE RIJCOMFORT 

Elk uitrustingsniveau van de Mazda CX-5 heeft unieke stylingskenmerken, wat het interessant maakt voor echte detailliefhebbers! Je kunt de SUV aanschaffen als basisuitrusting, maar ook in Comfort of Luxury. De wielophanging, carrosserie, geluidsdemping en zetels van de basisuitrusting zijn doorontwikkeld met één duidelijk doel: het verbeteren van het rijcomfort. Er zijn ook wat nieuwe snufjes toegevoegd, zoals een file-assistent. De bagageruimte heeft een nieuwe inrichting gekregen, waardoor het laadvolume is toegenomen tot 550 liter. 

De CX-5 is uitgebreid met de niveaus Newground, Sportive en Signature. Newground is een ‘offroad-uitvoering’ en heeft 19-inch lichtmetalen velgen, skidplates, een waterafstotende kofferbak en een elektrisch bedienbare achterklap. De Sportive is, zoals de naam al verklapt, sportief vormgegeven. Naast bekleding van kunstleer en rode accenten heeft deze editie zwarte lichtmetalen wielen. Signature straalt één en al luxe uit door het schuif- en kanteldak, het donkerbruine nappaleder en het Japanse Sen-hout.

Dieselkrachtbron 

Aan het eind van het jaar is de SUV te bewonderen in de showrooms van autodealers in de regio. Bij de aanschaf kun je kiezen uit benzinemotoren van 165 pk en 194 pk, evenals een dieselkrachtbron van 184 pk vermogen. De keuze uit twee- of vierwielaandrijving is hetzelfde gebleven. Goed om te weten: de CX-5 kan tot 1800 of 2100 kilo voorttrekken.