De eerste boom wordt in de grond gezet. Nog 99 zouden er volgen.
De eerste boom wordt in de grond gezet. Nog 99 zouden er volgen. (Foto: aangeleverd)

Twiske 100 bomen rijker door bouwbedrijf die ‘wat terug wil doen voor de natuur’

Twiske 100 bomen rijker door bouwbedrijf die ‘wat terug wil doen voor de natuur’

ZAANSTREEK – “Ons idee werd met open armen ontvangen door het beheer van Het Twiske. Die zijn er heel gelukkig mee”, vertelt André Selie. De eigenaar van Bouwbedrijf Selie uit Amsterdam heeft het 100-jarig jubileum van zijn onderneming vorige week luister bijgezet door het planten van honderd bomen in Het Twiske.

"In de afgelopen eeuw hebben we heel veel hout gebruikt bij onze bouwprojecten. Dus leek het ons een goed idee om eens wat bomen terug te geven aan de natuur”, legt hij uit. Het werd dus een duurzaam feestje waar de natuur de grote winnaar van werd.

Open armen

André wilde eerst de honderd bomen in Amsterdam plaatsen, maar de gemeente bleek daar niet enthousiast over. “Toen kwam recreatieschap Het Twiske in beeld als locatie. Het natuurgebied ligt tenslotte aan de rand van Amsterdam. Bovendien werden we met open armen ontvangen door beheerder Marco Woudstra. Hij hielp mee bij het samenstellen van de boomsoorten.”

En zo werd Het Twiske vorige week woensdag vijftien berken, vijftien hazelaars, vijftien meidoorns, vijftien beuken, twintig zwarte elzen en twintig lijsterbessen rijker. De eerste boom werd, onder toeziend oog van het 45-man sterke gezelschap, feestelijk in de grond gezet door André en zijn tachtigjarige vader Andries.