De Launch Edition is tijdelijk leverbaar.
De Launch Edition is tijdelijk leverbaar. (Foto: Lexus)

Prijzen nieuwe Lexus NX bekend

Prijzen nieuwe Lexus NX bekend

De nieuwe Lexus NX staat pas begin volgend jaar bij de dealer, maar de prijzen heeft het automerk al bekend gemaakt. Met het oog op de BPM-bedragen van 2022 moet voor de Lexus NX een bedrag vanaf 60.390 worden neergeteld.

Voor het eerst is er naast de standaard hybride variant - de Lexus NX 350h - ook een plug-in hybride te koop: de Lexus NX 450h+. Er komen vanzelfsprekend verschillende uitvoeringen van de nieuwe NX op de markt. Naast de basisuitvoering komt er een Comfort Line-, een Executive Line- en een F SPORT Line-uitvoering en vanwege de introductie een speciale Launch Edition. De Launch Edition is tijdelijk leverbaar en heeft onder meer vierwielaandrijving en lederen stoelbekleding. Daarnaast is deze uitvoering uitgerust met de Lexus Link Pro, het nieuwe multimediasysteem met navigatie en 10 speakers. Naast bediening via een 14 inch scherm is stembediening ook mogelijk. Bij de Launch Edition zit verder standaard het Head-Up Display inbegrepen. 

Vermogen

De Lexus NX 350h heeft een systeemvermogen van 242 pk en is leverbaar met voor- of vierwielaandrijving. De NX 450h+ heeft een viercilinder 2,5-liter benzinemotor en een lithium-ion accu van 18 kWh. Zonder gebruik te maken van de benzinemotor kan er 65 kilometer worden afgelegd.