'Gewoon iets liefs doen voor je medemens'

'Gewoon iets liefs doen voor je medemens'

(Vervolg van voorpagina)

ZAANSTREEK - In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest en het feest waarbij de komst/geboorte van Jezus wordt gevierd. Eenvoudig gerekend begint de advent vier zondagen voor Kerstmis.

Mirjam: “Met de Engel op je pad-actie willen we zowel mensen die wel een engel op hun pad kunnen gebruiken als streekgenoten die als een engel hulp aanbieden aan elkaar linken. Daarbij hoeft het echt niet te gaan om hele grote gebaren. Het kan ook gaan om gewoon iets liefs doen voor je medemens die een steuntje in de rug kan gebruiken. Als Zaanse engel mag jezelf bedenken wat je geeft: een zelfgebakken cake of iets anders wat je zelf hebt gemaakt, een bloemetje, kerstster of kaart met lieve woorden. Het kan van alles zijn. Want het gaat om het gebaar.”

Het gaat met name om iets wat we vandaag misschien wel het meeste moeten missen: persoonlijke aandacht. In de engelactie gaat het om het positieve licht uitstralen naar elkaar in donkere tijden. Een lichtpunt zijn voor elkaar.

'Vraag en aanbod’

De Ontmoeting fungeert daarbij als spil tussen ‘vraag en aanbod’. Wie in deze donkere dagen voor Kerst (en rond Kerstmis) een engel voor een ander wil zijn kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar engelactie@gmail.com Vergeet niet je naam en telefoonnummer erbij te zetten zodat de organisatie je goed kan bereiken.

Nomineren

“Ook kun je iemand nomineren die wel een engel op zijn of haar levenspad kan gebruiken. Zeker in deze tijd waarin we letterlijk meer afstand moeten nemen van elkaar, ligt bijvoorbeeld de eenzaamheid weer op de loer. Hoe mooi kan het zijn dat jij een beetje licht en liefde kan geven door die persoon te nomineren voor een engel op z'n pad?”, zegt Mirjam die nog aanvult ”Geef daarbij aan wat de naam en het adres is van diegene en waarom je hem/haar nomineert, zodat de Zaanse engel daarop in kan spelen bij het brengen van de persoonlijke verrassing.”

Nomineren kan ook door een mailtje te sturen naar het genoemde adres. Om alle engelen voor de Kerstnachtdienst te kunnen matchen voor het lichtende werk is wel het verzoek een mail te sturen tussen 28 november en 15 december. De engelactie sluit op 19 december. Dan worden de laatste verrassingen gebracht.

Voor wie Kerstmis 2021 met een warm hart wil beginnen staan de deuren van De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk, op Kerstavond open vanaf 21.30 uur, de dienst start om 22.00 uur. Speciale aandacht is er voor de Egyptische danser Atef Abdalla. Hij zal een engelendans uitvoeren als de aartsengel Gabriël.