De kruising Provincialeweg - Leliestraat ligt nog tot eind deze maand op de schop.
De kruising Provincialeweg - Leliestraat ligt nog tot eind deze maand op de schop. (Foto: Dirk Karten)

Kruising Leliestraat-Provincialeweg eind juli veiliger weer open

Algemeen

KOOG AAN DE ZAAN – “Het werk ligt op schema”, laat Pieter Veldhuis, projectleider bij de gemeente Zaanstad weten over de werkzaamheden die de kruising Leliestraat – Provincialeweg veiliger moeten maken. Fietsers en voetgangers die de Leliestraat oversteken vonden de kruising gevaarlijk. 

Tijdens groen licht konden er ook auto’s van de Provincialeweg afslaan om de Leliestraat in te rijden. Deze auto’s kruisten dan de overstekende fietsers en voetgangers. Inmiddels ligt de boel aardig op de schop en is ook de afslag naar de Leliestraat voor auto’s afgesloten. Fietsers kunnen onder de weg door om naar de Leliestraat te komen. 

Eind deze maand moet de aanleg van een extra strook op de Provincialeweg bij de kruising klaar zijn. Deze strook heeft dan niet gelijk groen met overstekende fietsers en voetgangers. 

Bij de werkzaamheden horen ook het vervangen van alle verkeerslichten op de kruising, het vernieuwen van het asfalt op de kruising en vervangen van de bestrating op de Parallelweg tussen de Leliestraat en de Mallegatsloot. Laatstgenoemde was hard nodig want het wegdek was ernstig verzakt.