Handen uit de mouwen hoort er ook bij als je een organisatie wil steunen.
Handen uit de mouwen hoort er ook bij als je een organisatie wil steunen. (Foto: aangeleverd)

Steun van Partners, Vrienden, Club van 100 en gemeenten

ZAANSTREEK - De Zaanse Uitdaging kan zich als organisatie inzetten voor de samenleving dankzij hulp én financiële ondersteuning van heel veel ondernemers, het Oranjefonds en gemeenten. Daarnaast is de Zaanse Uitdaging verbonden aan allerlei netwerkpartners. Zoals: Bedrijvenvereniging Wormerland, Ondernemersvereniging Zaandam-Zuid, vrouwennetwerk Zaanlinq en vrijwilligersnetwerk Zaankanters voor Elkaar. De Uitdaging zet graag alle mogelijkheden op een rij.

Een toenemend aantal Partners en Vrienden levert jaarlijks (gedurende drie jaar) een bijdrage van €5.000,-. Dit zijn Rabobank Zaanstreek, ZUIVER en ENGIE. Naast een financiële bijdrage leveren zij gratis kennis en materialen voor de totstandkoming van matches. 

Zoals? Financiële adviezen, beschikbaar stellen van vergaderplekken en meubels voor inrichting van maatschappelijke ruimten. Vrienden zijn Seijsener Recreatietechniek en Zaanstad Funderingen, ieder voor €1.500,- per jaar.

Sociaal aandeelhouders

GZ OfficeXperience en ondernemersclub De Maatschappij zijn sociaal aandeelhouder voor €500,-. Daarnaast maakt GZ regelmatig matches mogelijk. Een mooi voorbeeld is het beschikbaar stellen van zowel ontwerp als materialen, om geluid te dempen in een ruimte voor kinderen in het autistisch spectrum.

Club van 100

Daarnaast biedt de Zaanse Uitdaging ook kleinere bedrijven een ondersteuningsmogelijkheid via de Club van 100. Tientallen bedrijven kozen daar al voor. Ieder bedrijf draagt drie jaar lang jaarlijks €100,- bij (of ineens €300,- voor drie jaar). Op de website zijn alle logo’s van de bedrijven te zien.

Gemeenten

Gemeente Zaanstad ondersteunt de Zaanse Uitdaging al sinds de officiële oprichting in april 2016. Niet alleen financieel, maar ook actief. Zo organiseerden de Uitdaging met Zaanstad een kleinschalige, extra Beursvloer in 2019. En in datzelfde jaar deden 126 ambtenaren mee aan een Hart- & Zieldag. Ook gemeente Wormerland levert jaarlijks een financiële bijdrage.

Zie www.zaanseuitdaging.nl/partnersenvrienden voor een volledig overzicht van alle Partners, Vrienden.



Afbeelding