Afbeelding
VSB Fonds Beemster enkele leden van het bestuur. v.l.n.r Jaap Bekhof, Hans Goede beide secretaris en Klaas Zijp voorzitter van het Fonds. (Foto: aangeleverd)

VSB Fonds Beemster richt een positieve blik op de toekomst

BEEMSTER - Als je lid bent (geweest) van bijvoorbeeld een sportclub, toneelvereniging of een zangkoor, dan kan het niet anders dan dat je wel eens van het VSB Fonds hebt gehoord. Dit fonds maakt het met een financiële bijdrage mogelijk dat er bijvoorbeeld lichtmasten worden geplaatst op een voetbalveld of dat een muziekevenement kan worden gehouden.

Het fonds is ontstaan uit de Stichting Bondsspaarbank en heeft als doel het verlenen van financiële steun aan projecten met een sociaal, cultureel en maatschappelijk karakter. “De jaarlijkse opbrengst uit het kapitaal laten wij ten goede komen aan de samenleving in het voormalige werkgebied van de Bondsspaarbank Beemster", vertelt Klaas Zijp, voorzitter en vanaf het begin actief in het bestuur.

Stichting VSB Fonds Beemster is sinds 12 mei 1995 actief in onder andere Beemster, Purmerend, Edam-Volendam en Zeevang. "We runnen de stichting vanuit de Middenbeemster met een bestuur van zes personen. De meesten zijn er vanaf het begin al bij. Het is dankbaar werk, want je maakt verenigingen en instellingen blij.”

De bestuursleden staan middenin de samenleving en hebben veel contact met alle verenigingen en instellingen. “We hebben uit iedere gemeente een bestuurslid dat goed is ingevoerd. Met elkaar beoordelen wij de aanvragen en gaan we gesprekken aan met de betreffende personen”, legt Jaap Bekhof uit, ook vanaf 1995 bestuurslid.

In al die jaren heeft het VSB Fonds heel veel projecten mede mogelijk kunnen maken, zoals het muziekevenement Muziek aan de Middenweg, dorpshuis Onder de Boom in Graft en CarMar in Volendam (huis voor mensen met een beperking). Aan de werkwijze van het fonds is niet veel veranderd. Jaap: “Waar we wel eindelijk na jaren een stap mee hebben gemaakt, is het lanceren van een vernieuwde frisse website en ook het logo is aangepast aan deze tijd. Dat was echt nodig!” Voor informatie en het indienen van een aanvraag zie www.vsbfondsbeemster.nl.

"Het afgelopen jaar heeft onze samenleving danig ontwricht. Er zijn weinig aanvragen binnengekomen, verenigingen en instellingen hebben andere zorgen. Laten we de blik op de toekomst richten en er positief naar kijken, zodat wij ook ons werk weer kunnen voortzetten”, aldus het bestuur.