Tip

Wat kan een mens verlangen naar een terras. Of naar een lekkere cappuccino met een gevulde koek in een leuke brasserie. Helaas, we zullen nog veel geduld moeten betrachten aleer het weer zo ver is. De verlengde lockdown stelt menigeen op de proef. En dan heb ik het niet eens over de ondernemers, de horecamensen en de winkeliers. Die lijden pas echt onder lockdown.

Horeca is dicht maar koffiecorner Dijklander is open

Het perspectief is nu 10 februari. Nog een eeuwigheid weg. Tegen die tijd weten we ons misschien niet eens meer te herinneren hoe fijn het is om buiten de deur een tosti te eten of een gevulde koek weg te knagen.

Hoewel men in het algemeen niet voor zijn of haar plezier naar het ziekenhuis gaat, was ik toch aangenaam verrast toen ik zag dat in het Dijklander de koffiecorner gewoon open is. Het leek wel alsof de cappuccino nog veel lekkerder smaakte en dat de gevulde koek werkelijk van topkwaliteit is. Gezellig aan een tafeltje zitten, kijken naar wie er allemaal door het ziekenhuis lopen (of rollen) en onderwijl genieten van de goede dingen des levens.

Natuurlijk, bezoekers en patiënten is het van harte gegund om het verblijf in het ziekenhuis enigszins te veraangenamen met een lekker bakkie troost, maar opmerkelijk vind ik het wel. Alle horeca is immers gesloten, maar in het ziekenhuis (waar iedereen ‘zomaar’ naar binnen mag) kun je prima op het overdekte terras van de koffiecorner genieten van je ‘natje en je droogje’.

Niet te begrijpen

Mocht de behoefte aan een bakkie buiten de deur onweerstaanbaar zijn, ga dan naar het ziekenhuis! Mondkampje op, handen desinfecteren en rechtstreeks doorlopen naar de koffiecorner. Fijn, dat alternatief, maar echt begrijpen doe ik deze beleidskeuze niet echt.