Leïla Slimani won de Prix Goncourt.
Leïla Slimani won de Prix Goncourt. (Foto: Catherine Hélie)

Urgent pamflet van Leïla Slimani

REGIO - Leïla Slimani is een van de meest spraakmakende auteurs van dit moment. Ze won de Prix Goncourt met Een zachte hand en is actief voorvechter van vrouwenrechten. Vorige week verscheen bij Nieuw Amsterdam haar actuele en urgente pamflet De duivel zit in de details. Hierin laat zij haar stem horen over dringende kwesties als moslimterrorisme. Bezoekers van de site en onze Facebookpagina kunnen een exemplaar winnen.

bezoekers van de website en Facebook kunnen een exemplaar winnen door een e-mail te sturen

In de essaybundel De duivel zit in de details spreekt Leïla Slimani zich duidelijk uit tegen moslimterrorisme. Het boek bevat zes pareltjes van essays en verhalen, allemaal indrukwekkend sterk, dankzij haar vlotte pen en scherpe blik. Of het nu gaat om korte verhalen à la Tsjechov, 'De duivel zit in de details', of om geëngageerde teksten zoals 'Fundamentalisten, ik haat jullie' - ze zijn urgenter dan ooit.        

Lovende recensies

De pers over Leïla Slimani: 'Slimani zet zich onbevreesd en welbespraakt in voor de rechten van minderheden, vrouwen en migranten.' NRC Handelsblad 'Een blijk van durf [...] een schrijfster die nadrukkelijk niet wil pleasen of geruststellen.' De Groene Amsterdammer 'De kracht van haar boeken ligt erin dat de schrijfster in een debat waarin de grote woorden en generalisaties je om de oren vliegen, de aandacht vestigt op de nuances die niet zelden de essentie van een probleem bevatten.' Trouw.

Laïla Slimani is een van de meest spraakmakende auteurs van dit moment. Een zachte hand werd bekroond met de Prix Goncourt, en ook In de tuin van het beest en Mathilde, deel één van de trilogie Het land van de anderen, werden wereldwijd een succes. In 2021 wordt het tweede deel van deze trilogie verwacht.

Tweede deel van trilogie wordt volgend jaar verwacht

Benieuwd naar dit boek? In samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam kunnen we 10 mensen blij maken met een exemplaar. Stuur een e-mail naar redactiepurmerend@rodi.nl of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina Rodi Purmerend en wie weet ben je binnenkort eigenaar van deze indrukwekkende essaybundel.


                
                        
        
        

De cover van de bundel.