NS Station Castricum nu en straks.
NS Station Castricum nu en straks. (Foto: Aart Tóth)

Vervolg van voorpagina


Meteen na de ingebruikname van de luifel duinzijde wordt er gestart met de plaatsing van de veel grotere luifel aan de dorpszijde in week 8, dus 22 februari. Deze plaatsing zal langer duren dan de duinzijde waarbij de toegang vanaf de dorpszijde veelal niet mogelijk zal blijken. Perron is dan toegankelijk via de toegang duinzijde en hellingbaan Kramerweg. In week 13, rond 2 april zal de plaatsing van de luifel worden afgesloten. Diezelfde maand zal de officiële opening plaatsvinden, met de nodige toeters en bellen is de verwachting.

Groot onderhoud

Ook zal de spoorovergang Beverwijkerstraatweg vanwege groot onderhoud voor een periode worden afgesloten, waarbij tevens de treinverbindingen op de lijn Alkmaar-Amsterdam niet mogelijk zijn. Voor verkeer worden omleidingsroutes vastgesteld en treinreizigers met bussen vervoerd. Gezien het sterk verminderde aanbod van reizigers, vanwege Corona, een haalbare zaak.

Enige wat nog ontbreekt in deze opsomming is de periode dat deze werkzaamheden plaatsvinden. Uiteraard vindt u deze ruim op tijd in dit blad te zijner tijd.

Door Aart Tóth