Afbeelding
(Foto: Jolanda Kuse)

Zelfstandig wonen in Nieuw Akerendam

BEVERWIJK - Nieuw Akerendam in Beverwijk is een plek met een bijzonder verhaal.

Voor mensen vanaf 60 jaar

Historie

Even terug naar 11 oktober 1916. Op die dag overleed op 81-jarige leeftijd Frederica Henrietta Sluyterman van Loo. Zij was de langstlevende van drie ongehuwde zusters die opgegroeid waren op de buitenplaats Akerendam. Het huis Akerendam en de omringende tuinen werden gebouwd en aangelegd in de zeventiende eeuw door de Amsterdamse koopman en regent Jan Bicker.

Huisvesting van vrouwen uit den beschaafden stand

In Frederica's testament stond wat zij en haar zusters voor ogen hadden; huisvesting van vrouwen uit den beschaafden stand. Na het overlijden van Frederica kwam het beheer van Akerendam in handen van de Stichting Sluyterman van Loo. De stichting voerde de wens van Frederica uit: tientallen jaren werd het monumentale pand Akerendam bewoond door oudere dames.

Echter het pand was niet echt geschikt voor het doel dat Frederica en haar zusters indertijd voor ogen hadden. Stichting Sluyterman van Loo vertaalde daarom de wens van haar oprichtsters naar deze tijd. Aan de rand van de tuinen werd grond aangekocht. Daar werd in 1977 het appartementencomplex Nieuw Akerendam I gebouwd. En in 1988 aan de overzijde Nieuw Akerendam II.

Nieuw Akerendam anno nu

Stichting Nieuw Akerendam heeft de exploitatie van de complexen in beheer. De bestemming van de appartementen is zelfstandig wonen voor mensen vanaf 60 jaar. Er zijn appartementen van 60m2 tot en met 90m2. U kunt zich inschrijven voor een appartement waarbij de wachtlijst voor de appartementen van 60m2 korter is dan voor de grotere appartementen.

Ontmoetingsruimte

Er is een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, er worden veel activiteiten georganiseerd (gedurende corona is dat beperkt), ook is er 24 uur een servicecoördinator aanwezig.

Appartementen van 60m2 tot en met 90 m2

De diverse activiteiten in Nieuw Akerendam worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Sluyterman van Loo.

De huurprijzen beginnen bij € 701,-- en lopen voor de grootste appartementen door naar € 976,- per maand. Daarnaast zij de servicekosten per woning € 302,- exclusief gas/water/licht.


Geïnteresseerd? Bel dan met de servicecoördinator 06-53787438.

Afbeelding