Afbeelding

2021

Rond de jaarwisseling is altijd een periode van stilstaan bij het verleden, het jaar dat achter ons ligt. Het is tegelijkertijd het moment om vooruit te kijken naar de toekomst. Elk jaar doet volgens mij iedereen dat wel even.

Ik kan mij niet voorstellen dat we ooit nog zo’n bijzondere jaarwisseling gaan meemaken als deze. Allemaal hebben we het gevoel dat we op een kantelpunt staan. Het afgelopen jaar willen we zo snel mogelijk vergeten, een heel verdrietig jaar.

Niet zo snel zullen vergeten

Het is echter ook een jaar dat we niet zo snel zullen vergeten. Nu gloort er hoop. Hoop op een betere, meer normalere toekomst waarin we elkaar weer spontaan kunnen opzoeken en knuffelen, waar we weer een arm om iemand heen kunnen slaan. Een toekomst waarin we weer gewoon naar het dorp kunnen om een terrasje te pakken of te winkelen. Een toekomst waar we weer kunnen genieten van elkaars nabijheid.

Het zal nog enkele maanden duren voordat het vaccinatieprogramma van de rijksoverheid helemaal is afgerond en ook dan is nog niet alles zeker. Maar wat kunnen we uitzien naar alle momenten weer samen!

Laten we afspreken dat we elkaar komend jaar weer zien

Dit jaar was er geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie en heb ik mijn boodschap voor u allemaal laten opnemen naast de kerstboom in een leeg gemeentehuis. Op de website van Heemskerk kunt u dat terugkijken.

Laten we afspreken dat we elkaar komend jaar weer gaan zien, gaan genieten van elkaars nabijheid, elkaar weer van dichtbij kunnen steunen en hopelijk dit jaar samen plezier hebben als er iets te vieren valt. Ik wens u namens het hele gemeentebestuur een goed en beter 2021 in goede gezondheid.


Mieke Baltus, Burgemeester van Heemskerk