De playlist top-15 bij uitvaart.
De playlist top-15 bij uitvaart. (Foto: Aangeleverd)

Kan ik mijn eigen uitvaart regelen?

REGIO - Kan ik mijn eigen uitvaart regelen? Dit verzoek krijg ik regelmatig. Niet alleen wanneer iemand weet dat hij zal sterven. Maar ook wanneer men gewoon in goede gezondheid verkeert. Soms wel al op leeftijd, soms nog midden in het leven, gewoon voor het geval dat….Voor de toekomstige nabestaanden is het prettig en waardevol om te weten wat iemands wensen zijn.

door Mandy Wanmaker

Maar hoe regel je dit? Er met elkaar over praten is sowieso belangrijk, maar niet altijd worden alle wensen dan goed onthouden. Het opschrijven is een goed idee; dat kan op een blaadje, in een computerbestandje, via een wensenboekje of officieel via een uitvaartverzorger. Als je dierbaren maar weten waar het te vinden is.

Wat ik een van de belangrijkste keuzes vind is de muziek

Wat ik persoonlijk een van de belangrijkste en meeste persoonlijke keuzes vind is de muziek. Ik geef bij mijn voorbesprekingen altijd dezelfde tip mee: indien je in het bezit bent van Spotify, maak dan een mapje aan met de nummers die je (mogelijk) op je uitvaart gedraaid zou willen hebben. Deel deze map met een van je dierbaren. Je kunt hier te allen tijde muziek aan toevoegen of verwijderen en zo je keuze altijd up-to-date houden.

Bij een uitvaart komen veel mogelijkheden kijken. Zo hoor ik vaak van nabestaanden: "Ik wist niet dat er zo veel bij komt kijken en dat er zo veel beslist en geregeld moest worden.” Wanneer je de mogelijkheden wilt bespreken wat betreft je eigen toekomstig afscheid, kun je altijd een vrijblijvende afspraak met ons maken; zonder verplichtingen en zonder kosten. Ook is er ons populaire wensenboekje waarin je zelf thuis je wensen opschrijft en het boekje bij je eigen documenten bewaart. Voor een gratis wensenboekje app je ‘wensenboekje' plus je adres naar 06-47266745.

Wanmaker Uitvaart, Maerelaan 6 Heemskerk, t:0251-254135,

www.wanmakeruitvaart.nl