Een frisse neus halen!

HEEMSKERK - Na een dag thuiswerken en thuisonderwijs is het heerlijk om even een frisse neus te halen. Er zijn prachtige routes in de omgeving van Buurtcentrum d’Evelaer uitgezet door PWN en Wandelnetwerk Noordholland, die voor kinderen (en ouders) erg leuk zijn. En tijdens de wandeling zijn er ook leuke opdrachten te doen. Als je lekker opgefrist weer thuis bent kun je je kunstwerk gaan maken of een kleurplaat kleuren. Heel veel plezier! Routes, opdrachten en kleurplaten zijn te vinden op de website. www.evelaer.nl.

Coronamaatregelen: Wandel in je eigen omgeving en vermijd drukte. Het advies van de overheid is om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken en om drukke plekken te vermijden. Wandel in je eigen omgeving. Vermijd drukke gebieden, zoals drukke parken. Zoek een rustig gebied uit om te wandelen. Kom je andere wandelaars tegen, houd dan voldoende afstand (1,5 meter). Maximaal 2 personen en houd afstand. De groepsgrootte buiten is vanaf 14 december vastgesteld op maximaal 2 personen (m.u.v. gezinnen). Houd je als je met iemand van buiten jouw woonadres wandelt aan de 1,5 meter-regel.

Vanaf 1 december is het begrip huishouden in de coronamaatregelen komen te vervallen. Vanaf nu geldt: als je op hetzelfde adres woont en een voordeur deelt, hoef je onderling geen afstand te houden.

Het dragen van niet-medische mondkapjes is vanaf 1 december in alle publieke binnenruimten verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor stations, parkeergarages en (afhaal)restaurants. Neem dus een mondkapje mee.