Bewoners, begeleiding van Breidablick en initiatiefnemers zijn helemaal in hun sas. Op de duofiets bewoonster Renate.
Bewoners, begeleiding van Breidablick en initiatiefnemers zijn helemaal in hun sas. Op de duofiets bewoonster Renate. (Foto: Han Giskes)

Elektrische duofiets voor bewoners Breidablick

MIDDENBEEMSTER - Afgelopen maandagmiddag werd een nieuwe elektrische duofiets officieel overhandigd aan Breidablick, de Antroposifische woon- en werkgemeenschap in Middenbeemster. Hier wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking, waaronder mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Een klein jaar geleden werd Rotaryclub Purmerend benaderd door de oefen- en fysiotherapie sectie van Breidablick met de wens te kunnen beschikken over een duofiets, specifiek bedoeld voor 18 bewoners met niet aangeboren hersenletsel. De extra beweging, het in de buitenlucht zijn, de activiteit op zich, het kunnen deelnemen aan het verkeer, zijn allemaal factoren waardoor deze mensen zich beter voelen en een stukje van de dag een mooie invulling krijgt.

Waarborging

Rotarylid Andre Konijn, ondernemer in Middenbeemster, keek rond in de regio en kocht bij Co Schipper van de Rijper Wieler Boetiek een duofiets inclusief een onderhouds- en servicecontract, zodat vakmanschap en snelle inzet bij een hulpverzoek in de toekomst zijn gewaarborgd.

Extra beweging, lekker buiten en deelnemen aan het verkeer


De duofiets kost € 10.000,- en is uitgerust met een comfortstoel met spanbanden, neerklapbare armleuningen en een vierpuntsgordel. Verder is voorzien in voetenbakjes en onderbeenfixaties.

Plezier

Helemaal afgestemd dus op de wensen van de mensen van Breidablick, die daar met veel plezier op gaan fietsen.