De jeugd geniet met volle teugen op de kunstijsbaan in Hoorn.
De jeugd geniet met volle teugen op de kunstijsbaan in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Jeugdschaatsen is hartstikke leuk

PURMEREND - Koning Winter laat het ook dit jaar behoorlijk afweten. Sneeuw zagen we maar weinig en ijs in de sloten hebben we de afgelopen dagen heel sporadisch gezien, maar verder lijkt het iets uit een ver verleden.

Voor de leden van de Purmerendse IJs- en in-lineskateclub maakt dat niet heel veel uit. Wekelijks rijden de senioren, junioren en de jeugdleden hun rondjes op De Westfries, de kunstijsbaan in Hoorn.

Juist in deze coronatijd is het extra genieten op de ijsbaan. Waar veel sporten niet meer mogelijk zijn, mogen de schaatsenrijders hun hobby blijven beoefenen. Iedere zaterdag genieten zo'n 40 jeugdleden van het plezier op de gladde ijzers. Tot begin maart is de ijsbaan nog open. Het schaatsseizoen loopt dus alweer langzaamaan naar het einde. Maar voor proeflessen is er nog tijd genoeg. Informatie via www.ijseninlineskateclub.nl

Skeelerbaan

En kort na afloop van het schaatsseizoen start het inline skateseizoen alweer. Jong en oud zijn dan van harte welkom op de fraaie skeelerbaan in Wheermolen.