Frans Spijkerman temidden van Ronald Roelfsema (links) en winnaar Marcus.
Frans Spijkerman temidden van Ronald Roelfsema (links) en winnaar Marcus. (Foto: Han Giskes)

Marcus zet Frans het beste op het doek

PURMEREND - Marcus is de winnaar geworden van de lokale versie van het televisieprogramma 'Sterren op het doek'. De kunstenaar, verbonden aan organisator Kunstcollectief Purmerend, werd zaterdagochtend 30 januari door Frans Spijkerman zelf in de schijnwerpers gezet. Evenals trouwens Ronald Roelfsema. De van huis uit binnenhuisarchitect werd tot zijn niet geringe verrassing winnaar van de publieksprijs. In totaal werden 433 stembiljetten ingeleverd.

Onlangs namen 11 kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend plaats in een van de ruimtes van Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerdijk, om eigenaar Frans Spijkerman op het canvas te schilderen. De achterliggende gedachte was het 35-jarig jubileum van Spijkerman als eigenaar van het gelijknamige horecabedrijf. Naast de overwinnaar en degene die volgens het publiek het mooiste schilderij had gemaakt, werd er nog een etentje verloot onder de stemmers. Uit de mand met stemformulieren kwam de naam van de broer van Frans Spijkerman tevoorschijn als winnaar.



Er werden in totaal 433 stemformulieren ingeleverd. Alle inzendingen belandden in een mand waaruit de winnaar van een etentje werd verloot.