De avonturenroman van Roy Sier, die schrijft onder het pseudoniem Ian Levi, sleept je mee in de duistere criminele wereld.
De avonturenroman van Roy Sier, die schrijft onder het pseudoniem Ian Levi, sleept je mee in de duistere criminele wereld. (Foto: aangeleverd )

De duistere onderwereld in met de reis van descendenten

MONNICKENDAM - De verrassingen zijn de wereld nog niet uit met een debuterend schrijver uit Waterland. De avonturenroman van Roy Sier, die schrijft onder het pseudoniem Ian Levi, sleept je mee in de duistere criminele wereld van internationale transporten rond het einde van de twintigste eeuw, om vervolgens over te schakelen naar een wereld van kunst en antiek, met voorwerpen die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Het onderzoek brengt hen terug naar een ver verleden, die van hun voorouders. Een magische, mystieke en spannende thriller.

"Het één kan niet zonder het ander", zoals Roy het treffend omschrijft. "Dit boek heeft ongelofelijk veel onderzoek gevergd. Vooral de geschiedkundige kant van het boek, wat teruggaat tot 1850." Roy is jarenlang aan het puzzelen geweest. Vanaf het eerste bezoek in 1992 aan een het meer Loch Quoich in Schotland. De fascinatie was geboren, met name omdat er eens een lodge had gestaan, nu diep op de bodem van het meer, omdat het in 1962 een stuwmeer was geworden.

'Ik voelde de energie'

"Ik voelde de energie toen ik bij het meer stond en het heeft me nooit meer losgelaten." Sinds 1992 schrijft Roy in ‘flarden’ en steeds borg hij het weer op. ‘In juni jongstleden heb ik alle mappen, oude laptops, tablets en aantekeningen bij elkaar geraapt en ben weer gaan lezen.

Toen is het kwartje gevallen’. Er kwam een verhaal met veel typerende persoonlijkheden en karakters. ‘Nachtenlang heb ik geschreven met personages op mijn schouder’. Als je van spanning, avontuur en mystiek houdt is dit een aanrader. Een aantal passages speelt zich af in Waterland, Monnickendam en Landsmeer.

www.ianlevi.comHet Het boek is te bestellen via www.boekenbestellen.nl