Dean is weer terug bij haar baasje Patrice.
Dean is weer terug bij haar baasje Patrice. (Foto: Patrice)

'Weggelopen Dean weer herenigd met baasje'

ALKMAAR - De loslopende hond die maandag in Winkelcentrum de Mare werd gevonden, is weer herenigd met haar baasje. Patrice van Zijl is weer dolgelukkig met haar Dean, maar is inmiddels wel wat gewend van haar Engelse Stafford. "We wonen aan de achterkant van de Mare en zo nu en dan gaat hij er plotseling vandoor. Als hij wegloopt, rent hij meestal het winkelcentrum in. Daar vonden we hem geregeld bij de pizzeria, nu was hij bij de bakker."

Als Dean ervandoor gaat rent ie meestal naar de pizzeria

Dat Dean zijn neus volgt en uiteindelijk bij een pizzeria of bakker eindigt, verrast Patrice niet. "Het is vreetzakje, gek op eten én aandacht dus als ze hem daar volop aaiden of een stukje pizza gaven komt ie geheid terug, haha. Het was maandag nog vroeg dat ie er vandoor ging, dus de pizzeria was nog dicht, maar de bakker was wél open. Daar is Dean gevonden en later door de Dierenambulance opgehaald.

Het is een vreetzakje, gek op eten én aandacht

Omdat onze gegevens niet goed in de chip staan, duurde het even voor ze ons vonden, maar uiteindelijk konden mijn man en zoon hem ophalen. We konden zo snel zijn paspoort niet vinden, maar Dean kwispelde zo toen hij zijn baasjes zag dat de medewerker van de Dierenambulance hem met een gerust hart meegaf.

We hebben twee honden dus nu is ook weer herenigd met z'n buddy Tai."