Carminis Consort is een ensemble specifiek voor Oude Muziek.
Carminis Consort is een ensemble specifiek voor Oude Muziek. (Foto: MarkFotografeert.nl)

Carminis Consort in Nicolaaskerk

PURMEREND - Stichting Garrelsorgel Purmerend organiseert zondag 19 december een optreden van het Carminis Consort in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt. Het ensemble brengt het programma ‘Advent & Kerst’. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis, met een collecte na afloop.

Het Carminis Consort is een ensemble voor Oude Muziek dat zich richt op vocale soli en duetten uit de vroegbarok en barok. Het ensemble bestaat uit de zangeressen Ine Baksteen en Magareth Iping, de instrumentaliste Juun Voorhoeve en organist Tjalling Roosjen die tevens het klavecimbel bespeelt.

Het programma vermeldt composities uit vele Europese landen met onder meer werken van Carissimi, Clérambault en Schein, alles gericht op de advent- en kerstperiodes. De organiserende stichting zorgt ook dat het Garrelsorgel wordt bespeeld.

Het concert is gezien de huidige regels vóór 17.00 uur afgelopen. Een geldige corona-pas, op papier of op de mobiel, wordt bij de ingang gecontroleerd en van iedereen wordt verwacht dat ze de anderhalve meter afstand in acht nemen.