Matteo heeft zijn gouden mandje wel verdiend
Matteo heeft zijn gouden mandje wel verdiend (Foto: aangeleverd)

Een vrolijke allemansvriend

Dit is Matteo, een knappe gecastreerde kerel (kruising) van 7 jaar oud. Matteo komt oorspronkelijk uit Spanje en is daar door zijn baasje achtergelaten op straat. Daar is hij aangereden en daarbij is zijn achterpoot flink beschadigd. Na een operatie bleek dat dit helaas niet te herstellen was en toen hij eenmaal in Nederland was, is er besloten zijn achterpoot te laten amputeren. 

Sinds de amputatie is Matteo veranderd is een vrolijke hond, waaruit blijkt hoeveel pijn hij moet hebben gehad. Hij is ontzettend lief, zachtaardig, aanhankelijk en kan met iedereen goed overweg (ook naar kinderen toe is hij erg lief). Een echte allemansvriend dus. Hij luistert goed, loopt keurig mee aan de lijn en vindt het heerlijk om een wandelingetje te maken (deze hoeven niet lang te zijn). Matteo is positief getest op Leishmania (wat momenteel stabiel is) en zal hier zijn hele leven voor onder controle moeten blijven. Met de juiste medicatie zal dit goed onder controle te houden zijn en kan hij er gewoon oud mee worden.

Matteo verblijft momenteel in een gastgezin en kijkt uit naar zijn definitieve huisje. Het zou fantastisch zijn als hij bij mensen terechtkomt waar zijn handicap geen probleem is, want dit is het voor Matteo zelf tenslotte ook niet. Wie heeft er een warme mand klaarstaan voor deze ongelooflijk lieve kanjer?

Ben je benieuwd of Matteo bij je past? Maak dan een zoekprofiel aan op www.verhuisdieren.nl om te zien of jullie een match zijn.