Het team voor de vestiging aan het Looiersplein. Van links naar rechts Rob, Chantal, Camila, Sven en Rick.
Het team voor de vestiging aan het Looiersplein. Van links naar rechts Rob, Chantal, Camila, Sven en Rick. (Foto: Han Giskes)

Prothetische mondzorg vanuit het hart

PURMEREND - Twintig jaar geleden kwam Camila Indolean tien dagen naar Nederland om vakantie te vieren. Het beviel de Roemeense zo goed dat ze nooit meer de behoefte voelde om definitief naar haar geboorteland terug te keren.

In de jaren erna is ze getrouwd met Sven, heet ze Camila de Zinger-Indolean en runt ze met succes het goedlopende Camila prothetische mondzorg, gevestigd aan het Looiersplein 1. Het is duidelijk dat het de goedlachse Camila voor de wind gaat. "Ik voel me hier volkomen thuis", is haar alleszeggende openingszin.

In Roemenië studeerde Camila al twee jaar tandheeltechniek. Eénmaal in Nederland pakte zij, werkend voor Tandprothetische praktijk M. de Wit, de draad al weer snel op. Zij stroomde in in het derde jaar van de opleiding Tandtechniek, waarna zij ook nog de 4-jarige HBO opleiding tot tandprotheticus afrondde aan de Hogeschool van Utrecht. Alles bij elkaar vormde dit een uitstekende basis voor haar verdere carrière.

Denken in oplossingen

Camila Prothetische Mondzorg maakt alles op het gebied van techniekwerk en werkt volgens de methode 'ik denk in oplossingen en niet in problemen'. Camila over haar team: "Wij werken allemaal vanuit het hart en dat wordt door de klanten, die vanuit de hele regio en zelfs daarbuiten, gewaardeerd. Het glas is altijd halfvol en zo benaderen we ook ons werk, hoe ingewikkeld het ook is."

Goede samenwerking

Er is een goede samenwerking met de afdeling kaakchirurgie van het Dijklander Ziekenhuis en met tandartsenpraktijken in Purmerend en omgeving. "Steeds meer tandartsen laten het prothetiekwerk aan ons over en daar ben ik heel blij mee."

Camila, die tandtechnicus en tandprotheticus is, werkt samen met vier collega's. Chantal is ook tandprotheticus, Rob is tandtechnicus en klinisch prothesetechnicus, Rick is specialist tandtechnicus en Sven is praktijkmanager.

Digitaliseren

In de zeer nabije toekomst zullen Camila en haar collega's zich nadrukkelijker gaan richten op het gebruik van nieuwe technieken, zoals 3d-printen en scannen. "We gaan deze ontwikkelingen stap voor stap doorvoeren en ook dat zijn weer mooie uitdagingen. De techniek staat niet stil en je moet ervoor zorgen dat je daarin meegaat. We hebben geïnvesteerd in een scan- en printstraat om ervoor te zorgen dat we altijd de nieuwste technieken en meest moderne materialen kunnen bieden aan onze patiënten. Kwaliteit en service is het allerbelangrijkste”, aldus Camila.


Camila Prothetische Mondzorg, Looiersplein 1 in Purmerend. Telefoon 0299 474293. Email info@camilaprothetischemondzorg.nl Website www.camilaprothetischemondzorg.nl