Alle onderdelen binnen de Van 't Hek Groep kwamen aan bod.
Alle onderdelen binnen de Van 't Hek Groep kwamen aan bod. (Foto: aangeleverd)

Banendag Van 't Hek in trek

ZUIDOOSTBEEMSTER - Afgelopen zaterdag organiseerde Van ’t Hek een Open Banendag. Op de Dag van de Arbeid zette het bedrijf het hek open voor iedereen die interesse heeft om te werken bij het bekende allround funderingsbedrijf in de Beemster.

In een informele sfeer konden geïnteresseerden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging meer te weten komen over het familiebedrijf, de werkzaamheden en openstaande functies. Er kwamen zich liefst 200 belangstellenden.

Zelf ervaren

Het zelf ervaren van de werkzaamheden vormde een belangrijk uitgangspunt van de Open Banendag. Zo was het mogelijk om zelf op een kraan te draaien, een funderingsmachine aan te sturen en op een heftruck werkzaamheden uit te voeren.


Het bezoeken van een project werd gesimuleerd door middel van een VR-bril, alsof je daadwerkelijk op de bouwplaats staat. Ook werd er gesleuteld aan materieel en was er gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van Van ‘t Hek. Alle onderdelen kwamen via een eenrichtingsroute aan bod en ook de openstaande functies werden gepresenteerd.


Van 't Hek denkt met 70 mensen in gesprek te gaan over een arbeidscontract.