Afbeelding
P3 wordt verbouwd tot multifunctioneel muziekcentrum. (Foto: Rodi Media/NV)

Verbouwing P3 tot muziekcentrum

PURMEREND - De gemeente trekt 3 miljoen euro uit voor de verbouwing van poppodium P3 tot een integraal muziekcentrum waarin ook de Muziekschool Waterland een volwaardige rol en plek in het gebouw krijgt. Het gebouw wordt transparanter en toegankelijker gemaakt en zo aangepast dat er voldoende ruimte zal zijn voor de muziekschool en voor de programma’s van alle organisaties. Het centrum zal door de weeks gebruikt worden voor muzieklessen en oefensessies en in het weekend voor concerten en andere optredens.

De raad heeft het schetsontwerp goedgekeurd en het benodigde bedrag beschikbaar gesteld voor de verbouwing. Het college zal, voordat er daadwerkelijk verbouwd gaat worden, eerst verder in gesprek gaan met de oorspronkelijke architect en de architect van het schetsontwerp over de verbouwing van P3. Alle betrokken partijen moeten zich kunnen vinden in het schetsontwerp. De raad steunde een motie hierover van Stadspartij, D66 en Ouderenpartij AOV Purmerend.

Het muziekcentrum is belangrijk voor alle gebruikers van het gebouw en kan Purmerend na de verbouwing opnieuw op de kaart zetten. De aanpassingen aan het gebouw en het multifunctionele gebruik kunnen bijdragen aan het verlevendigen van de locatie op het kruispunt tussen het stationsgebied, het Wagenweggebied en de toegang naar de binnenstad.

De verbouwing gebeurt in drie fases zodat het gebouw gedeeltelijk bruikbaar blijft en de programmering van Theater De Verbeelding door kan gaan. Poppodium P3 heeft alternatieve locaties gehuurd voor de optredens van oktober tot en met januari 2022. Muziekschool Waterland kan in de zomer van 2022 verhuizen en vanaf september 2022 van start gaan vanuit het vernieuwde muziekcentrum.