Afbeelding
Edwin Looman van Foto Looman en Mark de Vries, voorzitter van het Kunstcollectief Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Perfecte plaatje bij Kunstcollectief

PURMEREND - Het Kunstcollectief Purmerend, bekend van o.a. de Kunstroute en de lokale versie van Sterren op het doek, organiseert in samenwerking met foto vakhandel Foto Looman een leuke activiteit voor haar donateurs/leden. Het perfecte plaatje van Purmerend!

Geïnspireerd door het gelijknamige tv-programma nodigen zij fotokunstenaars uit voor de volgende opdracht: Maak twee foto’s met als onderwerp Purmerend. Eén foto betreft een, volgens jou, markante plek in Purmerend. De andere foto is een voorwerp of een detailfoto. Beide foto’s moeten elkaar aanvullen maar hoeven niet verbonden te zijn. Foto’s mogen bewerkt worden op de computer. Maak er een kunstwerk van, is de uitdaging. Het publiek bepaald de winnaar.

Foto Looman drukt de foto’s af op 30x45 cm en lijst deze in. Kosten deelname zijn € 15, - en de foto’s incl. lijst zijn daarna eigendom van de kunstenaar. De foto’s worden vanaf 17 april gepresenteerd in de etalage van Foto Looman in de Hoogstraat 7F (Strada) en het nieuwsgierige publiek krijgt tot 1 mei 2021 11.00 uur de tijd om te stemmen op het Perfecte Plaatje van Purmerend via een stemformulier bij de winkel.

Om mee te kunnen doen moet je in 2021 geregistreerd staan als donateur van het Kunstcollectief Purmerend. Er kunnen maximaal 10 donateurs mee doen. Je hoeft niet persé ingeschreven te staan als fotograaf.

Donateur/lid worden voor 10,- per jaar van het Kunstcollectief Purmerend en inschrijven voor het perfecte plaatje doe je via www.kunstcollectiefpurmerend.nl Inschrijven kan tot en met vandaag. Na inschrijving krijg je uiterlijk 20 maart bericht of je bij deelnemers zit en nadere informatie over de opdracht plus de wijze waarop de foto's moeten worden aangeleverd.