Henny legt aan.
Henny legt aan. (Foto: Arnold van der Ven)

“Na de proefles was ik meteen enthousiast”

REGIO - “Al zo’n twee jaar dacht ik erover om te gaan golfen. Dat leek me wel wat. Toen ik een advertentie in de krant zag, besloot ik me op te geven voor een proefles. Ik heb daar geen seconde spijt van gehad." Dat zegt Henny Stapper van Roon over haar golfervaringen tot nu toe bij Kavel II in Zuidoostbeemster.

Henny Stapper van Roon uit Graft begon vorig jaar met golfen bij Kavel II

"Om te beginnen werden zeer hartelijk ontvangen met een bakje koffie. We kregen het een en andere te horen over de club en over de proefles die wij die middag zouden krijgen. Die proefles was heel leuk. Ik werd meteen enthousiast en schreef me snel in voor de vervolgcursus.”

Leuke lessen

“Die lessen waren ook weer zo leuk. Ik ging het spelletje steeds leuker vinden. Om een beetje aan te sluiten bij de club schreef ik mij ook in voor de Handicapavond. Je speelt dan met z’n drieën, met een andere beginnende golfer en met iemand met meer ervaring. Het gaat allemaal heel gemoedelijk en tijdens het spelen krijg je dan allerlei goede tips. Je speelt elke maandag en steeds met andere mensen. Daardoor leerde ik al snel veel mensen kennen. Ik heb daardoor veel nieuwe vrienden en vriendinnen bij gekregen.”

Tevreden

"Over mijn golfspel ben ik al best tevreden. Ik sla steeds verder, hoger en rechter. Dit jaar ga ik weer wat lessen volgen om nog beter te worden. Ik speel minimaal eenmaal per week met mijn nieuwe golfvrienden. En ik hoop echt dat er dit jaar weer meer evenementen kunnen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld de Halloweenavond in het najaar. Ik heb daar zoveel leuke verhalen over gehoord. Het wordt dan spookachtig eng in de golfbaan en het clubhuis gemaakt en we spelen dan in het donker met lichtgevende ballen.”

Extra veel plezier

“Kavel II heeft mij veel extra plezier gebracht. Als je golfen een beetje leuk vindt, moet je je opgeven voor die proefles. En al kom je alleen, je zult je heel snel thuis voelen. Ikzelf ben erg blij dat ik vorig jaar die beslissing heb genomen.


Ben je ook zo enthousiast geworden van het verhaal van Henny? Geef je dan voor een proefles op een van de beschikbare data. Ze staan vermeld in de advertentie elders in deze krant.