Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool biedt verschillende activiteiten voor jong en oud.
Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool biedt verschillende activiteiten voor jong en oud. (Foto: aangeleverd)

De Zuid-Pool klaar voor het nieuw seizoen

Algemeen

PURMEREND - Na bijna anderhalf jaar noodgedwongen gesloten te zijn geweest opent wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool haar deuren weer. In het programma staan vele bekende activiteiten maar er is ook volop ruimte voor nieuwe activiteiten en initiatieven.

Tijd voor nieuwe activiteiten en initiatieven

Het wijkcentrum in de Purmer-Zuid wordt volledig door wijkbewoners zelf beheerd en de activiteiten die er plaatsvinden sluiten dan ook aan bij wat de wijk wenst en nodig heeft. Er is een vaste kern van vrijwilligers die staan te popelen om de wijkbewoners te ontvangen.

Bij elkaar

Guus Visser is voorzitter van dit groepje enthousiastelingen en vertelt: “We krijgen al heel veel vragen van wijkbewoners of en wanneer we weer starten met cursussen en inloopactiviteiten. Lange tijd was dit als gevolg van de corona niet goed mogelijk maar we kunnen nu gelukkig weer veilig bij elkaar komen. Wel met hygiëne- en veiligheidsmaatregelen maar dat is goed te doen”.

Vertrouwde activiteiten

“Er zijn weer de vertrouwde activiteiten waar gezelligheid en ontmoeting voorop staan zoals diverse inloopactiviteiten op bepaalde openingsuren met bingo, klaverjassen, Troefcall, de ouderensoos en dergelijke. Maar er is ook weer volop beweging speciaal voor ouderen maar ook Tai Chi en Qi Gong en Rock & Roll waar iedereen welkom is. We hebben ook weer diverse hobby en crea-activiteiten in het programma zoals kunstschilderen, de bingo en de creatieve hobbyclub. Met het park De Driegang naast de deur zijn er ook volop buitenactiviteiten zoals de bootcamp en jeu de boules”, laat Guus ons weten.

Nieuw programma

Naast dit programma zou De Zuid-Pool graag meer willen aanbieden. Er wordt gedacht aan AED en EHBO cursussen, kunstgeschiedenis en filosofie, pilates en yoga, visagie en make up, wijnproeven en koken. De Zuid-Pool zou het ook leuk vinden om af en toe themaruilbeurzen te organiseren, bijvoorbeeld een baby- en kinderkledingbeurs of kinderspeelgoed ruilbeurs. De ruimte en diverse tijdstippen zijn daarvoor beschikbaar. Guus: “Dus als er wijkbewoners zijn dit graag zouden willen begeleiden of andere dingen zouden willen doen, wij hebben de ruimte en kunnen het helpen organiseren. Ook kunnen buurtverenigingen bij ons terecht als ze een keer willen vergaderen of zo. Als mensen tijdens hun vakantie lol hebben beleefd aan jeu de boules kunnen ze hier ook met buren terecht voor een potje. We hebben een mooie jeu de boules baan liggen”.

Algemene informatie

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is te vinden aan het Driegangpad 1 in park De Driegang, in de Purmer-Zuid. Het actuele programma is te vinden op www.purmerzuidpool.nl. Het e-mailadres is: info@purmerzuidpool.nl. Telefoon: 06-30270593.

Afbeelding
Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool in park De Driegang.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding