Burgemeester Bijl feliciteert André en Bep Koopman-Winter.
Burgemeester Bijl feliciteert André en Bep Koopman-Winter. (Foto: Han Giskes)

Echtpaar Koopman-Winter 60 jaar getrouwd

Algemeen

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl bracht op woensdag 1 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar André en Bep Koopman-Winter. Zij waren op 31 augustus zestig jaar getrouwd.

André (84) is geboren in Amsterdam en Bep (82) in Zaandam. Vroeger kwam op zaterdagavond de jeugd bij elkaar op de dijk, bij Tuindorp Oostzaan. Daar ontmoetten zij elkaar voor het eerst. Ze kregen verkering en 5 jaar later gingen zij trouwen en inwonen in Zaandam. 

Daarna verhuisden zij naar Amsterdam waar hun eerste dochter is geboren. Twee jaar later verhuisden ze naar Purmerend, waar zij inmiddels al 55 jaar met veel plezier wonen. Ze kregen twee dochters en zijn grootouders van drie kleinkinderen en overgrootouders van twee achterkleinkinderen.

NDSM

Meneer heeft 25 jaar lang bij NDSM gewerkt. Daarna heeft hij vanuit NDSM nog in Zeeland bij de Deltawerken gewerkt. Zijn werkzame carrière sloot hij af bij GSM, voordat hij met pensioen ging.

Mevrouw werkte voordat de kinderen kwamen op een atelier en later bij Albert Heijn op kantoor in de kantine. Toen de kinderen groter waren, werkte ze eerst bij het Jan van Egmond college in de schoonmaak en later 25 jaar lang met heel veel plezier in de kantine van de Koogmolen.

Handbal

Vroeger was het hele gezin fanatiek met handbal bezig. Meneer was scheidsrechter en de kinderen en kleinkinderen zaten op handbal. Dat was hun lust en hun leven.

Het jubileum hebben zij op Texel gevierd met alle kinderen en kleinkinderen.