Afbeelding
Paul Macco, ambassadeur van Wij Allemaal. (Foto: aangeleverd)

Trots op waardering voor Wij Allemaal

PURMEREND - Paul Macco is ambassadeur van Inloophuis Wij | Allemaal. Hij vertelt waarom het Inloophuis hem zo aan het hart gaat.

"Tijdens de Stadswandeling Purmerend afgelopen weekend, georganiseerd met als goede doel het inloophuis Wij Allemaal, heb ik eens rustig kunnen nadenken over mijn functie als ambassadeur van deze stichting. Natuurlijk kennen veel mensen het inloophuis aan de Kooimanweg dat er is voor bezoekers met kanker, hun naasten en geïnteresseerden. Een inloophuis dat kan bestaan dankzij de vele vrijwilligers die hier alles begeleiden en regelen. En dat dankzij de vele gaven en acties, want alles gebeurt en is mogelijk zonder echte subsidies. De waardering die er is voor ons blijkt wel uit de Gouden Purmerender, die dit jaar aan Wij Allemaal werd uitgereikt. Daar zijn Wij Allemaal trots op!

Een inloophuis, waar je zo kunt binnen lopen en hartelijk ontvangen wordt. Alleen voor een kop koffie en een praatje maar ook voor speciale therapieën, trainingen of deelname aan een groep.

Waarom ben ik als gepensioneerd arts ambassadeur van dit inloophuis net als zeven andere personen? Omdat ik in de huisartsenpraktijk zag hoeveel kanker er is, 1 op de 3 personen heeft er mee te maken. Ik zie hoe moeilijk het daarbij is in onze snelle maatschappij je verhaal kwijt te kunnen en ook daarin begeleid te worden. De medische zorg is in ons land meestal prima maar een rustig gesprek, uithuilen en je begrepen en gehoord voelen is weer wat anders. Het is goed dat daar getrainde vrijwilligers voor zijn en dat je hier ook altijd terecht kunt. In de Coronatijd is dat moeilijk maar het inloophuis doet daar alles aan. Natuurlijk hopen wij dat deze kwetsbare groep gauw gevaccineerd wordt en dan weer gewoon het inloophuis kan bezoeken.

Als ambassadeur dragen wij het inloophuis uit. Wij willen nog meer mensen helpen en laten weten dat zij welkom zijn. Dat doen wij door ons in te zetten voor de herkenbaarheid maar ook door te gaan helpen als het nodig is. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren of mee te werken als er aan het gebouw iets moet gebeuren. Ook promoten wij de club van Honderd waarbij 100 personen jaarlijks 100 euro doneren, die hard nodig zijn voor de kosten. Wij zijn er trots op dat het gelukt is zoveel Purmerenders aan Wij Allemaal te binden als bezoeker of belangstellende

Wij Allemaal heeft een actief bestuur, een goede coördinator en betrokken vrijwilligers en zo kunnen wij toch ook nu veel doen voor onze bezoekers. Dat is hard nodig en als de Coronacrisis voorbij is hebben wij nu al plannen klaarliggen, waar andere ambassadeurs later op terug komen. Ik ben erg blij dat onze stichting een prominente plaats heeft gekregen in de Purmerendse samenleving. Net als alle andere vrijwilligers wil ik mij daar nog jaren voor inzetten."




Toch wandelingen maken volgens de regels en ook door mensen thuis op te bellen.

Al vele jaren ben ik als oud-huisarts verbonden aan het inloophuis. Eerst als voorzitter en later als ambassadeur.


Er zijn 7 ambassadeurs die als oud-bestuurslid of medewerker tot deze groep behoren en op allerlei manieren de visie van een inloophuis voor kankerpatiënten uitdragen.

Zo is er een jong en kankergroep, een speciaal voor mannen-groep maar ook een rouwverwerkingsgroep, en wij zingen groep. En nog veel meer.