Bij uitstapjes worden diverse busjes ingezet. De Mee-Doen bus gaat altijd voorop.
Bij uitstapjes worden diverse busjes ingezet. De Mee-Doen bus gaat altijd voorop. (Foto: Han Giskes)

Bus van Stichting Mee-Doen kan blijven rijden bij minstens 100 donateurs

PURMEREND - Maria Deen van de Stichting Mee-Doen Purmerend is bijna euforisch. In een eerste poging om donateurs binnen te halen, zodat de bus van de stichting kan blijven rijden, leverde 50 toezeggingen op. Maria heeft 100 donateurs nodig om het voertuig te laten rijden. De Mee-Doen bus wordt ingezet om mensen naar een activiteit te vervoeren.

Jaren geleden werd Maria Deen compleet verrast met de overhandiging van de bus. Ze was destijds echter als vrijwilligster betrokken bij Zorgcirkel Molentocht en dat hield in dat zij de bus wel mocht beheren, maar dat de bus officieel geschonken moest worden aan de zorginstelling.

Hoge gunfactor

Amper twee weken later richtte ze haar eigen stichting Mee-Doen Purmerend op. Deze heeft tot doel om de mensen weer wat meer bij de samenleving te betrekken. Dat geldt met name voor senioren, mensen met een beperking, mantelzorgers of zij met een kleine beurs. Met de bus als taxi maakt de stichting uitstapjes. Daarnaast houdt Maria altijd een oogje in het zeil als ze merkt dat kwetsbare mensen buiten de boot vallen of eenzaam achter de geraniums blijven zitten. Die combinatie maakt dat ze een hoge gunfactor heeft.

"De stichting was er dus eigenlijk veertien dagen te laat, anders had ik hem gelijk gekregen. Vandaar mijn samenwerking met Molentocht. Heel duidelijk, dat blijf ik ook doen. Maar nu we het corona probleem hebben wil Molentocht de bus overdragen aan de stichting. Dat is natuurlijk mooi, maar daar heb ik nog te weinig geld voor. Er is namelijk een garantie nodig van vijfduizend euro per jaar wat ik moet reserveren voor de verzekering en wegenbelasting", vertelt Maria.

Dus is ze vorige week begonnen on donateurs binnen te halen. "Ik begon om negen uur en ben gestopt om zes uur. Het resultaat was dat ik veertig donateurs op papier had. De dag erna kon ik er opnieuw tien bijschrijven. Ik heb er honderd nodig, liefst nog meer maar met honderd kan ik volgende maand de bus over nemen."

Goedkoper

Als de bus eigendom van de stichting is gaat de kilometerprijs omlaag en stelt dit Maria in staat om goedkopere uitstapjes aan te bieden. Om die reden doet ze een extra oproep voor donateurs voor haar Stichting Mee-Doen Purmerend.

Het e-mailadres is info@stichting-mee-doen-purmerend. Het rekeningnummer is NL92Rabo 03 23 12 65 45 t.n.v. Stichting -mee-doen-Purmerend