Afbeelding
Melanie (l) en Yolanda met de cheque. (Foto: Rodi Media/NV)

Hertenkamp opnieuw verrast met een mooie donatie

PURMEREND – Vorig jaar november werd het hertenkamp in de bloemenbuurt in Purmerend getroffen door vogelgriep. Al het pluimvee werd op last van de NVWA (de RIVM van de dierenziekten) geruimd. Het was een verdrietige tijd maar het hertenkamp kijkt weer vooruit. Niet in het minst geholpen door de vele mooie gebaren en donaties waaraan er woensdag weer één werd toegevoegd. Yolanda Kersten van Dierenkliniek Grevelingenmeer kwam langs om Melanie de Kwant, voorzitter van het hertenkamp, een cheque te overhandigen van maar liefst 400 euro. Alles bij elkaar helpt dit om het hertenkamp dat dit jaar 65 jaar bestaat in stand te houden.

“Wij besloten afgelopen jaar om de kerstkaarten dit keer digitaal te gaan versturen”, licht Yolanda toe. “Dat bespaarde veel druk- en portikosten. We hebben dit al eens eerder gedaan en het geld wat we bespaarden aan een goed doel besteed. Mijn man stelde voor om dit keer eens lokaal te kijken daarvoor. Toevallig lazen we rond die tijd over wat er in het hertenkamp was gebeurd, en hoe al het pluimvee geruimd was. Wij vonden dat direct het perfecte doel om dit geld voor te bestemmen.”


Voor de officiële overhandiging lieten Yolanda en haar man Norbert een passende cheque maken van anderhalve meter die door Melanie dankbaar in ontvangst werd genomen. “Wij zijn hier ontzettend blij mee”, zegt ze. “Het is sowieso hartverwarmend hoeveel reacties we hebben gekregen op wat er is gebeurd. We hadden zelf duizend kerstkaarten verspreid in de buurt met daarop ook aangegeven de mogelijkheid om te doneren. Daar is heel veel gehoor aan gegeven. Met deze donatie erbij kunnen we zeker overgaan tot het kopen van nieuwe dieren.”

Het toont maar aan hoe het hertenkamp in de buurt, en ook daaromheen, is verankerd. Melanie: "Het hertenkamp wordt hier echt gekoesterd. We zitten tussen twee verzorgingshuizen in en zijn een gewild loopje voor de ouderen in de buurt."

Lees verder op pagina 5