Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

6 november Landelijke Natuurwerkdag

REGIO - Landschapsbeheer Nederland organiseert dit jaar op 6 november voor de twintigste keer de landelijke natuurwerkdag. Jong en oud kan die dag op vele plekken in Nederland werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. 

IVN Waterland organiseert voor het 18e jaar een locatie voor de Landelijke Natuurwerkdag. We gaan dit jaar weer aan het werk in het moeras in het natuurdeel van het Purmerbos te Purmerend.

Er wordt deze dag riet gemaaid dat we gaan aanharken en deels afvoeren. Verder gaan we ons bezig houden met het verwijderen van opslag van boompjes en struiken in het moeras. Een deel van de opslag laten we staan voor een aantal moerasvogels die liefhebber zijn van wat ruigte en uitzichtpunten zoals de blauwborst en de snor. De takken en stammen worden gebruikt voor onderhoud aan de takkenril in de bosrand of voor het onderhoud van het insectenhotel. 

Aanmelden en meer informatie via www.natuurwerkdag.nl en zoek op locatie Purmerbos. Of via L.Boersma moeraswg.ivn.w@gmail.com.