Purmerender Stadstoneel staat eindelijk weer op de planken
Purmerender Stadstoneel staat eindelijk weer op de planken (Foto: Han Giskes)

Purmerender Stadstoneel weer op de planken

PURMEREND - In de weekenden van 19, 20 en 21 november en 10, 11 en 12 december speelt het Purmerender Stadstoneel, de grootste amateurtoneelvereniging van Purmerend, eindelijk de tragikomedie The Sunshine Boys, in de eigen Speelzaal, Violenstraat 6, Purmerend. 

Deze productie was aanvankelijk gepland in maart 2020, maar moest op de avond van de generale repetitie worden afgeblazen vanwege de corona-lockdown. Ook vorig najaar bleven de theaters dicht, maar nu gaat het toch echt gebeuren.

The Sunshine Boys

The Sunshine Boys is de jubileumvoorstelling van André Tiepel, die in 2019 veertig jaar lid van het Stadstoneel was. Hij kruipt in de huid van de oude komiek Willy, de helft van het legendarische variétéduo de Sunshine Boys. Willy heeft 38 jaar succesvol samengewerkt met Oskar. Ze waren wereldberoemd in Nederland. Maar op een dag hield Oskar ermee op, van de ene op de andere dag. Ze hebben elkaar nooit meer gezien en het zit Willy nog altijd niet lekker. Wat gebeurt er als een producer hen – voor veel geld – nog één keer op de televisie wil herenigen met hun beroemdste sketch? Kunnen de mannen samen over hun schaduw heenstappen? Kom het zien in deze tragikomedie over vriendschap, ouder worden, trots en loslaten. The Sunshine Boys (1972) is oorspronkelijk geschreven door Neil Simon. Het stuk werd in 2015 in Nederland gespeeld met in de hoofdrollen André van Duin en Kees Hulst.

Meer info en kaarten

De vrijdag en zaterdag is de voorstelling om 20:30 uur, zondag om 14:00 uur, in een zaal met luchtzuivering waar de coronamaatregelen serieus worden genomen. 


Kaarten kosten € 14,00 incl. koffie en een drankje, en zijn te bestellen per e-mail stadstoneel@gmail.com of telefoon 06 11353181.