Ontvangst in de Taborkerk.
Ontvangst in de Taborkerk. (Foto: Han Giskes)

Vrouwen van Nu viert 85-jarig jubileum

PURMEREND - Vorige week vierde Vrouwen van Nu, afdeling Purmerend, een jaar later dan gepland, eindelijk het 85-jarig jubileum. Lekker eten en drinken, leuke optredens en gewoon het samen zijn maakten er een onvergetelijke dag van, die de moeite van een jaar wachten door corona waard was. 

Vrouwen van Nu is een landelijke vereniging en met 52 afdelingen en 4.500 leden, tevens Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Het biedt een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving, die hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij. Afdeling Purmerend is opgericht in 1935 en heeft 180 leden. Vrouwen van nu werd oorspronkelijk in 1939 opgericht als de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Omdat de verstedelijking sterk toenam werd de naam later veranderd in Vrouwen van Nu. 

60 jaar lid

Secretaris van Vrouwen van Nu, Irene Nollet, maakte een kort verslag van de jubileumviering. De leden werden ontvangen in de Taborkerk met koffie/thee en een lekker gebakje en welkom geheten door voorzitter Antoinette Bol en Marlou Leunis, lid van de feestcommissie. Een optreden van Kees Neefjes volgde, vol mooie gedichtjes die hij allemaal uit het hoofd over zijn publiek heen strooide. Hij werd begeleid door Johan Hoogeboom die Kees’ zelfgemaakte liedjes ondersteunde met vrolijke noten uit zijn keyboard. Kees zette ook nog even drie dames in het zonnetje: Marietje, Map en Gré zijn al 60 jaar lid van Vrouwen van Nu. 

Cadeautje 'geluk'

Na het buffet en driegangen diner van Warrie Knarrie volgde nog een gezellige avond met zangeres Diny Boots die haar echtgenoot had meegenomen voor de muzikale begeleiding. Met een cadeautje “geluk” gingen alle dames huiswaarts, en op naar het volgende jubileum van 90 jaar.

Meer informatie

www.vrouwenvannu.nl/Purmerend

Voorzitter Antoinette Bol met cabaretier Kees Neefjes.