Het begint al wat te worden.
Het begint al wat te worden. (Foto: Cees Bandt)

Wheerlicht gaat langzaam schijnen

PURMEREND - De ontwikkelingen op de bouwplaats van appartementencomplex Wheerlicht, op de plek waar voorheen wijkcentrum 't Noot stond, volgen elkaar in snel tempo op. Als je een week niet langs de plek gelopen of gereden bent is er wel weer wat veranderd of bijgebouwd.

Werd in april van dit jaar nog begonnen met het sloopwerk van de oude fundatieresten van het wijkgebouw, amper een maand later werd met heien van de palen gestart. Eind september werd de keldervloer gestort. De verwachting is dat het hoogste punt van het gebouw omstreeks maart 2022 wordt bereikt. De oplevering van Wheerlicht staat gepland voor maart 2023.

Het project wordt opgebouwd uit een in het werk gestort betoncasco waaromheen een metselwerk schil aangebracht zal worden. In de gevel zullen diverse betonnen prefab elementjes (kozijnkaders) worden verwerkt. 

Volgens bouwer/ontwikkelaar HSB uit Volendam wordt het een stoer en expressief gebouw dat smoel geeft aan de wijk. De aanstaande bewoners gaan genieten van een ruim en licht appartement dat volledig is ingericht op een unieke, prettige woonbeleving.

Wheerlicht vormt straks het overgangsgebied van laag- naar hoogbouw. De markante vorm van het gebouw, een romp van vier lagen en een kop van zes lagen, is hier volledig op afgestemd.